Știri din SmartAgri

Din ce în ce mai mult, consumatorii din întreaga lume adoptă o dietă pe bază de plante sau proteine alternative. Mulți își motivează alegerea invocând impactul negativ al cărnii asupra sănătății, în timp ce alții sunt preocupați de bunăstarea animalelor și impactul asupra mediului al agriculturii tradiționale. Aproximativ 15% din gazele cu efect de seră la nivel mondial provin din animale, în special din emisiile de metan.

Citește articolul

Respectând calea impusă de angajamentele de a proteja biodiversitatea și de a construi sisteme alimentare sustenabile, Comisia a anunțat săptămâna trecută (7 aprilie) că insecticidul Sulfoxaflor va fi interzis în curând în UE, pentru utilizarea în exterior. La doar 7 ani de la prima sa aprobare, această substanță asemănătoare neonicotinoidelor va fi scoasă de pe piață din cauza efectelor negative pe care le poate avea asupra albinelor.

Citește articolul

Odată cu izbucnirea războiului în Ucraina, îngrijorarea cu privire la securitatea alimentară în interiorul și în afara UE a crescut, iar odată cu acest fenomen, și costul de trai al europenilor.Chiar înainte de invazia rusă, piețele agricole globale au cunoscut o creștere a prețurilor, care va fi agravată de războiul din Ucraina.

Citește articolul