Într-un experiment care a durat o săptămână, retailerul german de discount Penny a majorat prețurile la nouă produse - în principal produse lactate și carne - pentru a reflecta costul real al acestora asupra climatului (inclusiv a solului și a utilizării apei) și asupra sănătății umane.
Citește articolul
În urma deciziei Comisiei Europene de a permite încheierea măsurilor restrictive privind importurile de cereale, Polonia, Ungaria și Slovacia au declarat că vor impune propriile lor restricții asupra importului de cereale ucrainene.
Citește articolul
Comitetul de agricultură al Parlamentului European a propus extinderea cadrului UE pentru certificarea depozitelor de carbon în agricultură, trecând dincolo de ceea ce a fost stabilit inițial, prin introducerea remunerației și tranzacționării certificatelor de emisii negative.
Citește articolul
Uniunea Europeană pare că nu dorește să ofere agricultorilor mai multe scutiri de la măsurile de protecție a mediului pentru a stimula producția de cereale pentru încă un an, conform declarațiilor Comisarului pentru Agricultură al UE, Janusz Wojciechowski, chiar dacă există o presiune crescândă din partea statelor membre în acest sens.
Citește articolul
Mersul rapid al Uniunii Europene către neutralitatea climatică a întâmpinat obstacole majore - și acum pilotul se retrage. Frans Timmermans, vicepreședintele executiv al Comisiei Europene responsabil cu Pactul Verde, își va prezenta demisia din postul său pentru a reveni în Olanda și a conduce o alianță politică Laburistă-Verde în cadrul alegerilor naționale din luna noiembrie.
Citește articolul
Cercetătorii de la Universitatea din Berna au demonstrat că rădăcinile de porumb secretă anumite substanțe chimice care afectează calitatea solului.
Citește articolul
Într-o lume în continuă expansiune, cu o populație în creștere și nevoi alimentare din ce în ce mai mari, importanța cerealelor ca sursă de hrană și nutriție devine tot mai evidentă. Printre aceste culturi esențiale, soia strălucește ca o resursă vitală pentru hrănirea populației globale, dar și pentru asigurarea sustenabilității agricole.
Citește articolul
Orezul, una dintre cele mai vechi și importante cereale cultivate de omenire, a devenit o sursă esențială de hrană pentru populația mondială.
Citește articolul
În seria noastră de articole dedicate cerealelor care hrănesc lumea, vom explora esența și importanța unor culturi fundamentale pentru alimentația umană: grâul, orezul, porumbul și soia.
Citește articolul
În seria noastră de articole dedicate cerealelor care hrănesc lumea, vom explora esența și importanța unor culturi fundamentale pentru alimentația umană: grâul, orezul, porumbul și soia.
Citește articolul
Legislația europeană în domeniul agriculturii este într-o continuă evoluție, cu scopul de a aborda provocările și schimbările din acest sector vital.
Citește articolul
Pe 5 iulie, Comisia Europeană a lansat o propunere de revizuire a reglementărilor privind culturile editate genetic (GE), deschizând calea pentru noi abordări în acest domeniu.
Citește articolul