Știri din SmartAgri

Se preconizează că evenimentele severe de deficit de apă vor afecta până la 60% din suprafețele de cultivare a grâului din lume până la sfârșitul secolului 21, potrivit unui document de strategie publicat recent de la Wheat Initiative, un grup de entități publice și private implicate în cercetarea grâului.

Citește articolul

Producția de struguri este extrem de sensibilă la intemperii și chiar și micile fluctuații de temperatură pot avea un impact atât asupra acidității și cât și asupra concentrației de zahăr din struguri, îi pot determina să se coacă excesiv sau îi pot face mai susceptibili la dăunători și boli. Acest lucru are un impact asupra cantității și calității produsului final.

Citește articolul

Mărul pe care îl consumăm astăzi are o valoare nutrițională mai redusă decât în urmă cu 50 de ani. Dovezile din mai multe studii științifice arată că multe fructe, legume și cereale cultivate astăzi au mai puține proteine, calciu, fosfor, fier, riboflavină și vitamina C decât cele care au fost cultivate cu zeci de ani în urmă.

Citește articolul

Agricultura este un utilizator major de apă dulce. Producția agricolă afectează atât cantitatea (prin irigații), cât și calitatea (de exemplu, prin poluare cu îngrășăminte/pesticide) a resurselor de apă dulce. Cel puțin un sfert din toată apa dulce captată în UE este utilizată pe terenuri agricole, unele date indicând până la 40 %.

Citește articolul

Alimentele upcycled reprezintă, în esență, o tradiție străveche bazată pe filozofia de a utiliza tot ce se poate dintr-un animal/fruct/legumă. Alimentele reciclate se referă la reducerea risipei alimentare, prin crearea de produse alimentare hrănitoare și de înaltă calitate din nutrienții care în mod normal ar fi catalogați ca deșeuri ale proceselor de producție alimentară.

Citește articolul