Acțiuni comune de protest ale fermierilor români și bulgari se desfășoară începînd de astăzi, anunță un comunicat comun al fermierilor din România și Bulgaria. Agricultorii din cele două țări sunt nemulțumiți de liberalizarea comerțului cu produse agricole din Ucraina și de sumele derizorii care le sunt acordate de Comisia Europeană pentru a le compensa pierderile. 

Citește articolul

Guvernul din Portugalia a decis să introducă TVA zero pentru o serie de alimente de bază ca măsură pentru a combate efectele copleșitoare suferite de cetățeni, pe care le aduce inflația. Printre alimentele vizate se numără orezul, carnea, lactatele și peștele, iar măsura va fi în vigoare vreme de jumătate de an. Măsura a fost luată în contextul în care inflația la alimente a depășit 20%.

Citește articolul

Delegația fermierilor români din Asociația Forța Fermierilor (AFF), care protestează în aceste zile la Bruxelles este susținută de europarlamentari români. Daniel Radu, membru al asociației a anunțat într-o intervenție live făcută din fața sediului Comisiei Europene că fermierii nu se vor opri aici și mâine vor merge la Parlamentul European (PE).

Citește articolul

Fermierii bulgari blochează granița cu România la punctul de trecere a frontierei „Yovkovo” (Yovkovo) de lângă Kardam. Tractoarele agricultorilor se deplasează continuu pe drumul îngust cu două benzi dintre teritoriul bulgar și graniţă, oprind astfel traficul de camioane şi autoturisme între cele două ţări. Iovkovo este un sat în comuna Gheneral-Toșevo, regiunea Dobrici, Dobrogea de Sud, Bulgaria.

Citește articolul

O lege importantă pentru agricultură și cercetare a fost sesizată la Curtea Constituţională a României (CCR) de preşedintele Klaus Iohannis. Aceasta vizează organizarea şi funcţionarea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice ”Gheorghe Ionescu Şişeşti” şi a sistemului de cercetare-dezvoltare din domeniile agriculturii, silviculturii şi industriei alimentare.

Citește articolul