Gigi Becali investește puternic în agricultură. Omul de afaceri a oferit cea mai mare arendă în cadrul unei licitații organizate de Agenția Domeniilor Statului (ADS) pentru concesionarea unei suprafațe de 755 de hectare de teren agricol și 94,6 hectare de teren neagricol. În total, o suprafață de aproape 850 de hectare cu destinație agricolă.

Citește articolul

Noua Zeelandă va interzice exporturile de animale vii din aprilie 2023. Legea privind bunăstarea animalelor a fost adoptată la doi ani după ce, în urma unui taifun, nava Gulf Livestock s-a scufundat, iar echipajul și 6.000 de bovine au murit. Noua Zeelandă, care are aproximativ 10 milioane de vite și 26 milioane de oi, este un exportator agricol major. 

Citește articolul

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, anunţă că instituţia pe care o conduce a pus în dezbatere publică un proiect de ordin care permite extragerea imediată a exemplarelor de urs brun care au atacat oameni. „Este de nepermis ca în cazul în care viaţa umană este pusă în pericol, în momentul în care s-a produs deja un incident de genul acesta, să se mai aştepte săptămâni întreg până la aprobarea derogării”, explică ministrul.

Citește articolul

Legumicultorii și fermierii care dețin exploatații de familie sunt invitați de cunoscutul producător Ionuț Radu, proprietar al unei ferme de legume-fructe din comuna Obârșia, sat Câmpu Părului, județul Olt, la Congresul Fermierilor și Balul Fermierilor, evenimente ce vor pune față în față agricultorii și decidenții politici, producători și distribuitori de inputuri agricole. Cele două evenimente fac parte din Târgul Forța Fermierilor expo (FFExpo), care va fi organizat în perioada 13-15 octom...

Citește articolul