Crescătorii de animale trebuie să știe că modificările pe care vor să le facă în datele declarate anul acesta la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) au termen limită 7 iunie 2024. După această dată, APIA nu mai primește nici cereri unice de plată și nici modificări la cererile deja depuse nu se mai pot face.

Citește articolul

Modificarea rasei bovinei solicitată la plata ajutorului național tranzitoriu (ANTZ) și/sau a sprijinului cuplat zootehnic (SCZ) trebuie depusă la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) în termen de 15 zile calendaristice de la data efectuării corecției rasei în documentul de identificare și în Baza Națională de Date (BND).

Citește articolul

Cum se vede agricultura de la Bruxelles, cu mai puțin de două săptămâni rămase până la alegerile europarlamentare? Aceasta a fost prima întrebare pe care mi-am pus-o atunci când am urcat în avion, în drum spre cel mai recent eveniment dedicat presei europene, organizat de Directoratul General AGRI, departamentul din cadrul Comisiei Europene responsabil de politicile UE privind agricultura și dezvoltarea rurală. Totuși, nu mă așteptam să găsesc la Comisia Europeană un răspuns atât de „complex”...

Citește articolul

Programul Rabla pentru tractoare va fi lansat în această vară, a anunțat președintele Administrației Fondului de Mediu (AFM), Laurențiu Neculaescu. Acesta a precizat că fermierii vor putea beneficia de un sprijin de până la 20.000 de euro pentru achiziția unui tractor nou, bugetul total alocat programului fiind, pentru acest an, de 100 de milioane de euro.

Citește articolul

Un fermier a câștigat procesul cu Primăria, după ce edilul comunei i-a anulat adeverința eliberată care atesta suprafața de teren deținută, pentru obținerea fondurilor de la Agenția de Plăți și Intervenție (APIA). Judecătorii au dat câștig de cauză în primă instanță producătorului agricol, iar edilul are dreptul să depună contestație. Este primul caz documentat de Agrointeligența – AGROINTEL.RO în care primăria anulează o adeverință emisă fermierului și transmisă către APIA.

Citește articolul

Una dintre cele mai populare legume de pe piaţă bate recorduri de preţ pentru acest an iar comercianții au găsit adevărate ”scheme” de înșelăciune pentru a avea vânzări mari. Este vorba despre pătrunjel, o rădăcinoasă care în Polonia a dus la un adevărat scandal din cauza ”falsificării” acestuia, unii vânzători încercând să păcălească cumpărătorii să achiziționeze păstârnac drept pă­trunjel.

Citește articolul

Gustul Copilăriei, târg de 1 iunie în curtea MADR!

28 May,24

agroinfo.ro | agricultură

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), cu sprijinul Cooperativei Agricole Caprirom Sud Muntenia continuă tradiția de a organiza târguri tematice de promovare a produselor agroalimentare românești. Astfel, în perioada 31 mai – 02 iunie 2024, vă așteptăm în curtea instituției, la „Târgul de 1 iunie – Gustul Copilăriei”, desfășurat cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului.

Citește articolul

Fragedo, brandul emblematic TRANSAVIA, continuă ascensiunea cu încă o poziție în prestigiosul top publicat de Brand Finance® Romania 50, ediția 2024, fiind cel mai bine clasat brand din industria alimentară, cu o valoare evaluată a brandului de 109 milioane de euro. În creștere cu aproape 27% față de anul anterior, Fragedo ocupă locul 14, în urcare cu o poziție față de anul anterior, confirmând apetența consumatorilor pentru produse românești sigure și de înaltă calitate.

Citește articolul

Noi creșteri de prețuri pe piața grâului. Pe bursa de la Paris cotaţiile futures la grâu au luni la cel mai ridicat nivel din ultimul an. Creșterea se datorează intensificării îngrijorărilor cu privire la livrările din zona Mării Negre, după reducerea estimărilor privind recoltele din Rusia şi Ucraina ca urmare a vremii secetoase persistente.

Citește articolul