Acum șase ani ajungeam pentru prima dată în ferma condusă în Coconi, județul Călărași, de Alin Căprilă. O afacere de familie construită împreună cu fratele său afat încă în Marea Britanie, acolo unde cei doi au plecat de tineri pentru a-și face un viitor. Din februarie 2017 și până în februarie 2023, Alin Căprilă a trecut prin momente de cumpănă și greutăți cum numai viața de fermier poate aduce. Cea mai mare lovitură a primit-o când a fost nevoit să renunțe la ferma de vaci Aberdeen Angus, p...

Citește articolul

Fonduri europene pentru achiziția de utilaje agricole, inclusiv tractoare, combine, semănători, cultivatoare sau pluguri. Fermierii pot accesa până la 300.000 de euro pe proiect pentru a-și moderniza exploatațiile agricole. Proiectele se depun la Agenția pentru Finanțarea investițiilor Rurale – AFIR, iar fondurile sunt alocate prin PNS – Planul Național Strategic.

Citește articolul

Zeama bordeleză – ghid complet de preparare utilizare. Cel mai apreciat fungicid, zeama bordeleză este ușor de preparat și se aplică pentru combaterea bolilor la pomi, legume, arbuști și la vița de vie. În acest articol vă vom prezenta cum se prepară zeama bordeleză, dar și când și cum se aplică tratamentele cu acest fungicid, tratamente cunoscute și ca stropiri albastre.

Citește articolul

Certificatul de formare profesională dobândit prin instruire privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor – document ce devine obligatoriu pentru toți agricultorii care solicită subvenții de la APIA la culturi pentru care se aplică produse fitosanitare, potrivit unui proiect de act normativ pus în dezbatere de Ministerul Agriculturii.

Citește articolul

Fermierii sunt revoltați după ce Ministerul Agriculturii a publicat în dezbatere un ordin de ministru care dă drept de subvenție APIA numai fermierilor care dețin un certificat de formare profesională. Această acreditare se obține în urma unui curs obligatoriu la care eligibilitatea este condiționată de diploma de studii medii sau superioare (diplomă de bac sau de licență).

Citește articolul