Un fermier s-a trezit cu o pagubă de 80.000 de lei după ce a rămas fără o parte din vacile pe care le avea pe pășune, într-o zonă împrejmuită cu gard. Crescătorul de animale bănuiește că animalele au fost furate mai ales că din întregul efectiv au fost ”selectate” doar vacile mai frumoase. Au rămas doar vițeii și o vacă rănită.

Citește articolul

PT303 – hibridul fermierilor campioni la rapiță

11 Aug,22

agrointel.ro | agricultură

De pe câmpurile din județul Suceava și până la cele din județul Giurgiu, din Arad și până în Teleorman ori Giurgiu, hibridul PT303 a dovedit în acest an că poate oferi producții ridicate, iar agricultorii să fie mulțumiți de performanțele acestuia, deci să devină fermieri campioni. De aceea, compania Corteva Agriscience face cunoscute experiențele lor și continuă prezentarea tehnologiilor aplicate în ferme.

Citește articolul

OTP Bank Romania si Mastercard prezinta, in premiera, in cadrul celei de-a XIX-a editii a Festivalului International de Film Independent Anonimul, Birdville, un scurtmetraj regizat de pasarile din Delta Dunarii. Scurtmetrajul de tip documentar trateaza problema dezvoltarii nesustenabile a Deltei si isi propune sa devina un mecanism de constientizare si educare a privitorilor cu scopul de a genera actiuni pentru conservarea zonei.

Citește articolul

In Sedinta Guvernului din 10 august 2022 a fost adoptata Hotararea privind stabilirea bugetului pentru implementarea Programului pentru scoli al Romaniei in perioada 2017-2023 pentru anul scolar 2022-2023. Ministrul Petre Daea a afirmat ca Programul pentru scoli al Romaniei este menit sa creeze obiceiuri alimentare sanatoase si sa incurajeze cresterea consumului de produse locale in randul copiilor.

Citește articolul