Vasile Balcan, administratorul Marsat SA Roman, companie care găzduiește în acest an prima ediție a târgului MoldAgro Expo, a avut în deschiderea manifestării un mesaj pentru fermieri, dar și pentru autoritățile prezente la eveniment. Târgul de agricultură are loc în perioada 21 – 24 septembrie, pe platforma MARSAT din localitatea Roman, județul Neamț.

Citește articolul

Erorile rezultate în urma controalelor pentru subvenții nu vor aduce penalizări pentru fermieri acolo unde nu sunt alte probleme, a dat asigurări secretarul de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), Adrian Pintea, la Moldova Agricolă  Expo – MoldAgro EXPO 2023, Târgul de agricultură dedicat fermierilor din zona Moldovei. Evenimentul are loc în perioada 21 – 24 septembrie, pe platforma MARSAT din localitatea Roman, județul Neamț.

Citește articolul

Vineri, pe 22 septembrie, în a doua zi a Târgului MoldAgro EXPO, eveniment dedicat fermierilor din zona Moldovei, are loc Ziua Zootehniei în care fermierii vor avea prilejul de a discuta cu specialiști de calibru din țara noastră, în ceea ce privește sectorul creșterii animalelor. Dezbaterea pe teme de interes pentru fermieri va avea loc în Centrul Expozițional Zootehnic din cadrul târgului agricol organizat pe platforma MARSAT, localitatea Roman, județul Neamț.

Citește articolul

MADR: Ziua satului românesc!

22 Sep,23

agroinfo.ro | agricultură

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) și Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită în perioada 22 -24 septembrie 2023, interval orar 9:00-19:00, la cea de-a treia ediție a „Târgului pâinii”, în cadrul căruia se va marca „Ziua Satului Românesc”. Evenimentul va avea loc în incinta Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”, Şos. Pavel D. Kiseleff nr. 30, București.

Citește articolul

Soluțiile nu sunt la noi, sunt la dumneavoastră, le-a transmis fermierilor președintele Comisiei de Agricultură din Senatul României, George Scarlat, la deschiderea Târgului Moldova Agricolă Expo – MoldAgro Expo 2023. Evenimentul are loc în perioada 21-24 septembrie, pe Platforma Marsat din Roman, județul Neamț, și este dedicat tuturor fermierilor din zona Moldovei.

Citește articolul

Decizie importantă pentru prețul cerealelor la Marea Neagră. Miniștrii Agriculturii din Slovacia și Ucraina au ajuns la un acord privind instaurarea unui sistem de licențe pentru comerțul cu cereale, ceea ce va deschide calea pentru ridicarea interdicției asupra importurilor a patru produse agricole de bază din Ucraina în Slovacia. Anunțul a fost făcut joi de către Ministerul slovac al Agriculturii, anunță Reuters, potrivit Agerpres.

Citește articolul

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, a venit cu vești bune pentru fermieri în prima zi a Târgului MoldAgro EXPO, joi, pe 21 septembrie, eveniment pentru fermierii din zona Moldovei ce are loc în perioada 21-24 septembrie pe platforma MARSAT din localitatea Roman, județul Neamț. Șefa ANM a anunțat că, în acest moment, se efectuează lucrări pentru înființarea viitorului Centru European de Agrometeorologie, primul în lume, care va oferi instrumente noi de mă...

Citește articolul