Știri din gazetadeagricultura.info

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) aduce la cunostinta opiniei publice incheierea Campaniei de depunere fara penalitati a Cererilor unice de plata. Astfel, in perioada 01 martie – 16 mai 2022, au fost depuse 778.552 cereri unice de plata pentru o suprafata de 9.902.113 hectare.

Citește articolul

Inflatia nu are doar un singur propulsor: pe langa energie si blocajele de aprovizionare, alimentele sunt o sursa, mai ales dupa evenimentele recente. In Europa, graul a ajuns, ieri, pe 17 mai, la 431,75 EUR/tona pe bursa franceza, un nou maxim record pentru scadenta in septembrie si la doar cateva procente de varful istoric pentru grau. Pe ultimii 5 ani, in medie, pretul se afla la aceasta data la 185,5 EUR/tona.

Citește articolul

PRIAevents, in parteneriat cu  USAMV Cluj-Napoca, va invita sa luati parte la GALA FERMIERILOR DIN TRANSILVANIA si TARG DE OPORTUNITATI CARIERA IN AGRICULTURA-24 mai 2022, ora 9:30, care va avea loc la USAMV Cluj-Napoca. Vom aborda subiectele cele mai interesante pentru comunitatea acestora si vom reuni fermierii din toata Romania.

Citește articolul

Clubul Fermierilor Romani lanseaza inscrierile in cea de-a doua editie a programului de perfectionare manageriala “Antreprenor in Agricultura 4.0”, adresat fermierilor antreprenori cu o experienta de minimum 5 ani in administrarea afacerii, precum si absolventilor programului  “Tineri Lideri pentru Agricultura”, interesati sa cunoasca si sa aplice noi modele de afaceri, capabile sa asigure rezilienta si competitivitatea fermelor pe care le detin.

Citește articolul

Un proiect de cooperare tehnica in silvicultura privind adaptarea si atenuarea schimbarilor climatice a fost semnat astazi la Chisinau de catre Ministerul Mediului si Organizatia ONU pentru Alimentatie si Agricultura (FAO). Acesta prevede oferirea asistentei tehnice Republicii Moldovei in vederea sustinerii sectorului forestier si pregatirea propunerii de asistenta financiara din partea Ministerului Mediului catre Fondul Verde pentru Clima privind diminuarea emisiilor de CO2.

Citește articolul

In Sedinta Guvernului din 4 mai 2022, a fost aprobat un Memorandum prin care Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale este mandatat in demararea negocierilor pentru mentinerea activitatii fabricii de zahar de la Ludus – SC TEREOS RO SA. Mandatarea are loc in contextul deciziei Grupului Tereos, care detine una dintre ultimele doua fabrici de procesare a zaharului din sfecla din Romania, de a inchide fabrica situata in Ludus, judetul Mures, ce functioneaza de peste 60 de ani.

Citește articolul