Știri din gazetadeagricultura.info

Astazi, Comisia Europeana a dezvaluit cei opt castigatori, de la fermier la restaurant, ai primelor Premii Ecologice ale UE. Provenind din Austria, Belgia, Croatia, Franta, Germania, Italia, Spania si Suedia, toti castigatorii reprezinta cresterea si inovarea sectorului ecologic european si a lantului valoric, precum si contributia acestuia la reducerea impactului agriculturii asupra climei si mediului. Primele premii UE pentru produse alimentare ecologice marcheaza a doua sarbatorire a Zilei...

Citește articolul

40 la suta din populatie consuma zacusca de mai multe ori pe saptamana, iar unul din patru romani mananca o data pe saptamana din aceasta specialitate romaneasca, potrivit celui mai recent sondaj pe un esantion mare realizat de Malagrow Romania, acoperind intreaga tara. Marea majoritate prefera zacusca facuta acasa, pe care, de obicei, o prepara ei insisi. Cele mai mari cantitati de zacusca sunt produse in judetele Ilfov, Iasi si Mures. Preferata este, in mod clar, zacusca de vinete.

Citește articolul

Federatia Nationala Pro Agro, Asociatia Producatorilor de Carne de Porc din Romania (APCPR), Uniunea Crescatorilor de Pasari din Romania (UCPR) si Asociatia Crescatorilor si Exportatorilor de Bovine, Ovine si Porcine (ACEBOP), semneaza o scrisoare deschisa cu scopul de a atrage atentia asupra necesitatii adoptarii cu rapiditate a unei masuri care sa introduca agricultura in randul sectoarelor pentru care se aplica recentele prevederi privind plafonarea pretului la energie electrica.

Citește articolul

Agra Asigurari, compania care a introdus digitalizarea in sectorul asigurarilor agricole, anunta lansarea pe piata din Romania a platformei dedicate brokerilor pentru emiterea politelor agricole. Programul contribuie la eficientizarea procesului de emitere a politelor de asigurare, asigurand o gestiune eficienta a clientilor si un proces de lucru care elimina 100% documentele in format fizic.

Citește articolul

In sedinta Guvernului din data de 21 septembrie 2022, au fost aprobate plafoanele alocate schemelor de sprijin cuplat, in sectorul zootehnic, precum si cuantumul acestora, pentru anul de cerere 2022. Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura va efectua platile corespunzatoare plafonelor financiare ale fiecarei scheme, in conditiile indeplinirii de catre beneficiari a tuturor criteriilor de eligibilitate.

Citește articolul

AFIR anunta eliminarea plafonului pentru depunerea cererilor de finantare prin submasura 17.1 „Prime de asigurare a culturilor, a animalelor si a plantelor” din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020. Astfel, solicitantii pot depune cereri de finantare online pe www.afir.info, conform precizarilor Ghidului solicitantului si anexelor aferente, pana la data limita de 16 decembrie 2022, indiferent daca valoarea totala a solicitarilor depaseste plafonul comunicat initial pri...

Citește articolul

LA PAS. Festival de Gastronomie Artizanala are loc intre 23 si 25 septembrie 2022 in Parcul Rozelor din Timisoara, in organizarea Asociatiei CRIES – Centrul de Resurse pentru Initiative Etice si Solidare. Festivalul LA PAS aduce impreuna peste 50 de artizani si sustine un program artistic complex, cu artisti locali, din tara, precum si din Ungaria, Italia si Portugalia. Toata lumea este binevenita, activitatile fiind prietenoase cu toate categoriile de varsta.

Citește articolul

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale aduce la cunostinta beneficiarilor publici decizia emisa de Comisia Europeana in data de 12 septembrie 2022 privind aprobarea modificarii Programului National de Dezvoltare Rurala, prin care sunt aplicabile beneficiarilor PNDR prevederile Ordonantei de Urgenta (OUG) nr. 64/ 2022 privind ajustarea preturilor si a valorii devizelor generale in cadrul proiectelor finantate din fonduri externe nerambursabile.

Citește articolul