Știri din gazetadeagricultura.info

Un parteneriat intre Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO) si Guvernul Japoniei sustine productia agricola si asigura securitatea alimentara si nutritionala pentru gospodariile extrem de vulnerabile din Republica Moldova care au fost afectate de razboiul in curs din Ucraina si de conditiile meteorologice extreme recente.

Citește articolul

Preocuparea constanta pentru protejarea mediului prin masuri concrete care sa contribuie direct si decisiv la reducerea poluarii a determinat Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale sa demareze procesul de verificare si de eliminare a tuturor masinilor, echipamentelor si utilajelor din Baza de date cu preturi de referinta (BDPR) care sunt echipate cu motoare care au norma de poluare sub Etapa V/ Tier V/ Stage V.

Citește articolul

Un amendament depus de europarlamentarul Carmen Avram, privind cresterea subventiilor fermierilor romani, a fost adoptat marti, 31 ianuarie 2023, de membrii Comisiei pentru Agricultura. O victorie rara, avand in vedere ca subiectul alinierii subventiilor in Europa a fost, de cele mai multe ori, respins la vot, in Parlamentul European.

Citește articolul

Coordonatorul Celiz International Center din Romania si partenerul IVI din Italia si-au unit fortele pentru a implementa proiectul Erasmus+ „Green Behavior - Clean Life”, un proiect care vizeaza promovarea constientizarii aspectelor legate de protectia mediului in randul antreprenorilor din domeniul avicol. In conditiile in care schimbarile climatice devin o problema din ce in ce mai presanta, proiectul incearca sa incurajeze practicile si comportamentul sustenabil in aceasta industrie si nu...

Citește articolul

Printre primii vorbitori confirmati ai evenimentului de la Bucuresti se numara autoritati de renume, precum: Dl. Achim Irimescu - Ministru Plenipotentiar, Reprezentanta Permanenta a Romaniei pe langa Uniunea Europeana, Dl. Janusz Wojciechowski - Comisarul European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala in cadrul Comisiei Europene, Dl. Mircea Geoana - Secretar General Adjunct al NATO si Dl. Sorin Moise - Secretar de stat, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Citește articolul

A-III-a editie a conferintelor Grain Bags, cunoscute sub denumirea „Cum arata depozitarea de cereale in Romania”, a avut loc pe 12 ianuarie 2023, la Hotelul Crowne Plaza, din Bucuresti. Aceasta s-a bucurat de participarea a peste 60 de invitati – lideri din asociatiile de profil, manageri din agribusiness, mari fermieri, dar si jurnalisti din presa agricola si financiara. In cadrul evenimentului, a avut loc si lansarea oficiala a companiei ProCompost Romania.

Citește articolul

Agreena ApS si Ambasada Regala a Danemarcei la Bucuresti au organizat, marti, 17 ianuarie, la sediul Ambasadei, evenimentul "Agricultura Regenerativa pentru Dezvoltare Economica". Dezbaterea a avut ca tema centrala practicile sustenabile in agricultura si modul in care acestea combat schimbarile climatice, oferindu-le fermierilor beneficii economice.

Citește articolul

Secretarul de stat Sorin MOISE va participa la deschiderea oficiala a celei de-a 87-a editii a expozitiei „Saptamana Verde 2023” (Grüne Woche), ce se va desfasura in perioada 20-29 ianuarie 2023, la Berlin, Germania. Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) participa anual la expozitie cu un stand de informare privind politicile aplicate in domeniul agriculturii si dezvoltarii rurale, in cadrul caruia experti din MADR vor promova produsele agroalimentare romanesti recunoscute la n...

Citește articolul

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza potentialii beneficiari ca pana la data de 31 ianuarie 2023 inclusiv, se depun Cererile de plata care vizeaza rambursarea ajutorului de stat pentru cantitatile de motorina achizitionate si utilizate in agricultura, aferente perioadei 01 octombrie - 31 decembrie 2022 (trimestrul IV al anului 2022).

Citește articolul