Știri din gazetadeagricultura.info

Cu ocazia primei editii a Conventiei Filierelor Auchan, eveniment ce a reunit marti, 27 februarie, zeci de producatori agroalimentari romani, retailerul a prezentat evolutia proiectului de filiere din ultimii 5 ani, principalii piloni ai acestuia, precum si planurile de dezvoltare pe termen lung. In cadrul evenimentului, au fost discutate atat beneficiile oferite producatorilor loc, ali colaboratori, precum si consumatorilor care pot regasi pe rafturile magazinelor Auchan produse autohtone, c...

Citește articolul

Directorul General al APIA, Cornel Turcescu, informeaza ca ieri, 28.02.2024, Agentia a autorizat la plata 10.228 beneficiari, cu o suma totala de 337.315.380,59 lei. De asemenea, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura informeaza ca in data de 27.02.2024, a autorizat la plata 13.278 beneficiari, cu o suma totala de 320.983.686,26 lei.

Citește articolul

Incepand cu data de 01 martie 2024, pe site-ul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale este publica aplicatia Registrul unic national privind circulatia si destinatia terenurilor agricole situate in extravilan, sistem electronic, constituit conform prevederilor legale. Registrul cuprinde informații privind vânzătorul, cumparatorul, suprafața de teren agricol situată în extravilan oferită spre vânzare, categoria de folosință a acestora, prețul de vânzare, amplasamentul, documentelor ju...

Citește articolul

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza potentialii beneficiari ca amana startul Campaniei de primire a Cererilor de Plata cu cel putin 2 saptamani. In acest moment se modifica legislatia europeana, in sensul modificarii/aprobarii Regulamentului (UE) nr. 2115/2021 opozabil Romaniei. Totodata, se asteapta de la Comisia Europeana (CE) derogarile privind conditionalitatea pentru GAEC 7 si GAEC 8.

Citește articolul

Sesiunea de primavara a concursului international de vin MUNDUS VINI Grand International Wine Award, desfasurata saptamana trecuta in Germania, a adus vinurilor romanesti un total de 71 de medalii, intre care 46 de aur si 25 de argint. Producatorii nostri au inscris in competitie 183 de etichete de vin. Aceste recunoasteri au plasat Romania pe locul 11 dintr-un total de 42 de tari participante.

Citește articolul

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca autorizarea la plata a fermierilor se face in continuare in ritm sustinut. Astfel, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) asigura tot suportul ca sumele necesare efectuarii platilor catre fermieri sa fie acordate in regim de urgenta conform solicitarilor transmise de Agentie.

Citește articolul

Vita de vie reprezinta o parte vitala a agriculturii. In acest context, BASF vine in intampinarea fermierilor cu o inovatie de varf: Smart Technology, o solutie revolutionara pentru protectia culturilor de vita de vie. Aceasta tehnologie de ultima generatie este conceputa pentru a combate eficient o gama larga de boli, cum ar fi mana si fainarea, oferind fermierilor un control sporit asupra productiei de struguri de calitate.

Citește articolul

In aprilie, Bucurestiul va fi gazda summit-ului EuroGrainExchange 2024, platforma exceptionala dedicata sectorului de cereale din Europa Centrala si de Est. In cadrul acestuia, in data de 11 Aprilie, ora 10:00, va avea loc Masa Rotunda "Furajele si Grasimile Vegetale la Limita Ofertei si Reglementarilor Excesive?".

Citește articolul