Știri din agrointel.ro | agricultură

Subvențiile care intră acum în conturile fermierilor. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că autorizarea la plată a fermierilor se face în continuare în ritm susținut. Astfel, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) asigură tot suportul ca sumele necesare efectuării plăților către fermieri să fie acordate în regim de urgență conform solicitărilor transmise de Agenție, conform unui comunicat de presă al APIA.

Citește articolul

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) va extinde sistemul naţional antigrindină în cadrul celei de-a XXIV-a sesiuni a Programului de realizare a Sistemului naţional antigrindină şi de creştere a precipitaţiilor pe perioada 2010-2024. Investiția va fi făcute de MADR prin alocarea de 44.500.000 lei, credite de angajament și 23.700.000 lei credite bugetare.

Citește articolul

O nouă subvenție adresată în special producătorilor români, micilor fermieri, va putea fi în curând accesată de aceștia prin schema de certificare a produselor autohtone DOR (De Origine România). Legislația privind această schemă de calitate a fost promulgată, a fost publicată în Monitorul Oficial (MO), iar Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a realizat un grup de lucru împreună cu organizațiile profesionale reprezentative pentru a face normele de aplicare, a anunțat Emil Dum...

Citește articolul

Bazându-se pe impulsul din ultimii trei ani și după ce a atins cu succes obiectivele generale de cifră de afaceri și profit în anul anterior, TRANSAVIA, liderul pieței de carne de pui din România, anunță Planul de Accelerare a Creșterii Solide pentru următorii 3 ani, cu o dublare a cifrei de afaceri și a profitului până în 2026.

Citește articolul

Circa 1.000 de tractoare agricole mărșăluiesc în centrul Bruxelles-ului într-un protest declanșat de fermierii belgieni la care s-au alăturat colegi agricultori și din alte state ale UE. Fermierii au dat foc la anvelope și au vărsat cisternele cu dejecții în stradă, cerând retragerea UE din acordurile de liber schimb, în ​​primul rând din acordul Mercosur. De asemenea, fermierii cer stoparea importurilor de produse agricole din afara UE.

Citește articolul

Odată cu schimbările climatice nici anotimpurile nu își mai respectă cu sfințenie caracteristicile. Florinela Georgescu, director în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) a adus în discuție iernile din ce în ce mai lungi, care au tendința de a se prelungi până în primăvară, fără însă a fi ierni grele.

Citește articolul