Știri din agrointel.ro | agricultură

O producție de aproape 23 de tone la hectar a fost recoltată în această toamnă în ferma Agro Chirnogi din județul Călărași cu hibridul de porumb STINE 9808 (FAO 550). Genetica americană este disponibilă fermierilor români prin compania Soytek, fondată de Stelian Fuia. Acesta a declarat pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO că tehnologia de cultură a beneficiat de expertiza dr. ing. Lucian Buzdugan.

Citește articolul

Costul cu întreținerea unei vaci de lapte într-o fermă a ajuns la 1.450 de lei pe lună. Cea mai mare majorare de costuri este la furaje și la tot ceea ce reprezintă costurile operaționale dintr-o exploatație, a anunțat Ionuț Lupu, director executiv al Asociației Crescătorilor de Vaci Holstein RO.

Citește articolul

Forța Fermierilor EXPO va debuta, în ziua deschiderii oficiale, pe 13 octombrie, cu două evenimente de top: Congresul Fermierilor, ediția de toamnă 2022, și Balul Fermierilor. Cei mai importanți fermieri ai României, alături de decidenți politici și administrativi, de profesioniști din companiile de agribusiness, de experți și reprezentanți ai mediului universitari și academic, de alte personalități publice vor transmite mesaje despre strategiile câștigătoare (economice, sociale și culturale)...

Citește articolul

Certificatul de competență, introdus de ANSVSA pentru transportul animalelor vii. Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVA) a publicat în dezbatere un ordin prin care se impune pentru toţi conducătorii şi însoţitorii de pe vehiculele rutiere care transportă animale vii în scop comercial, pe distanţe mai mari de 65 km, deținerea unui certificat de competenţă.

Citește articolul

Piață unde vând fermierii, închisă de ANPC după ce au primit sesizări de la cumpărători, în mediul online. Controalele efectuate la producători au scos la iveală mai multe nereguli de depozitare, stare a produselor și condiții de păstrare în urma cărora comisarii au dispus aplicarea unor amenzi contravenţionale în valoare de 35.000 lei.

Citește articolul

Subvenția pe hectarul de pășune care se plătește în 2022 se află pe listele Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pentru subvenția în avans ce demarează de la 16 octombrie. Beneficiarii acestei plăți pe suprafața de pășune au de respectat însă un termen limită obligatoriu, condiție care le ”garantează” fermierilor că se vor afla la plată.

Citește articolul

Dată limită pentru fermierii care vor să ia prima tranșă de bani din subvenții înainte de 16 octombrie. Fermierii și crescătorii de animale mai pot cere subvențiile în avans, atât pentru schemele directe cât și pentru Ajutoarele Naționale Tranzitorii Zootehnice (ANTZ) și Sprijinul Cuplat Zootehnic (SCZ), până cel târziu vineri, 14 octombrie, ultima zi lucrătoare anterioară demarării plăților efectuate de APIA pentru campania 2022, adică 16 octombrie.

Citește articolul