Știri din agrointel.ro | agricultură

Problema cerealelor românești blocate de autorități a fost adusă în atenția președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Cel care a deschis subiectul în mod public, la Bruxelles, este europarlamentarul român Daniel Buda, care a solicitat și suplimentarea bugetului de criză și sprijinirea mai consistentă a fermierilor care au suferit pierderi de venit din cauza denaturării pieței în urma războiului din Ucraina.

Citește articolul

Plata ajutorului de 73 de euro pe cap de vacă de lapte a început, acum fiind achitată și diferența de 37 de euro pe cap de animcal către fermierii care au intrat la prima tranșă de plată. Sumele sunt virate în conturile crescătorilor în aceste zile de către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Sprijinul acordat se ridică la 83,11 milioane lei și se acordă pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul bovin.

Citește articolul

Aproape jumătate din mierea importată astăzi în Europa dă semne de falsificare, iar tendința este în creștere. Dacă nu se face nimic, experții din Grupul de lucru Copa-Cogeca „Miere” estimează că UE ar putea pierde 5 milioane de colonii melifere până în 2030. Dar, acesta nu este un deznodământ inevitabil și există soluții, în specială dacă se decide Comisia Europeană să întreprindă acțiuni concrete, potrivit unui comunicat de presă al organizației umbrelă din care fac parte și organizațiile m...

Citește articolul

Legume care se pot cultiva după castraveți

27 Sep,23

agrointel.ro | agricultură

Legume care se plantează după castraveți – ce legume se pot cultiva după cultura de castraveți. Reguli pentru rotația culturilor de legume pe o suprafață pe care s-au cultivat castraveți și pe care se dorește obținerea unor noi recolte bogate, fără pericolul reprezentat de dăunători și boli.

Citește articolul

New Holland a reușit să câștige singura medalie de aur de la Agritechnica 2023. Marele premiu, acordat pentru o nouă combină de recoltat, a fost adjudecat alături de alte încă două medalii de argint pentru tractorul T7 Methane Power GPL și T4 Electric Power, acesta din urmă fiind primul tractor complet electric și cu dotări autonome.

Citește articolul