Știri din agrointel.ro | agricultură

Asociația Fermierilor Germani (DBV) estimează că recoltă de cereale a Germaniei se va ridica anul acesta la aproximativ 41,2 milioane de tone, cu mult sub media din perioada 2015 până în 2020 (44,2 milioane de tone) și, de asemenea, cu 3 la sută sub rezultatul anului precedent (42,3 milioane de tone), informează portalul agrarheute.com.

Citește articolul

Prețul gazului s-a dublat în două săptămâni pe piața spot europeană. Gazul costă 133 de euro pe megawatt oră (Mwh) pe cel mai important centru comercial european Natural Gas EU Dutch TTF. Acum două săptămâni era 64 de euro pe Mwh. Pentru fermieri, această creștere a prețurilor la gaze înseamnă probabil și o altă creștere masivă a costurilor de producție pentru îngrășămintele minerale.

Citește articolul

John Deere sistează producția de pluguri

26 Jun,22

agrointel.ro | agricultură

Compania ametricană John Deere a sistat producția de pluguri. Decizia a fost luată în actualul context în care vânzările la acest utilaj nu mai reprezentau un procent important din veniturile producătorului de utilaje și mașini agricole care, culmea, a pornit la drum cu producția de pluguri.

Citește articolul

Funcția de ministru al agriculturii ar urma să fie preluată interimar de ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu. Acesta va conduce provizoriu Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) până când premierul Nicolae Ciucă va face o numire oficială pentru MADR, iar noul ministru va depune jurământul la Palatul Cotroceni, în fața președintelui Klaus Iohannis.

Citește articolul