Știri din agrointel.ro | agricultură

Guvernul României a adoptat ieri, miercuri – 31 mai, ordonanța de urgență pentru plata despăgubirilor la culturile de primăvară semănate anul trecut. Cuantumul compensațiilor ce vor fi achitate fermierilor până la finalul anului se ridică la 335 de lei pe hectar în cazul culturilor calamitate integral (procent de 100%).

Citește articolul

Programul Prima Conectare 2023. Statul, prin Administrația Fondului de Mediu, acordă un ajutor de maxim 1.900 de euro cetățenilor care vor să se branșeze sau să își racordeze casa la rețelele publice (locale sau regionale) de apă și canalizare. Resursele financiare pentru acest sprijin provin din Planul Național de Redresare și Reziliență – PNRR.

Citește articolul

Azomureș a repornit producția de îngrășăminte după un an și jumătate de întrerupere cauzată de prețul crescut al gazului, materia primă în fabricarea de îngrășăminte chimice. Producția a pornit deocamdată parțial, cu amoniac adus din import, la un preț mai mic decât costul de producție cu gaz natural românesc.

Citește articolul

ANSVSA se ține de cuvânt și a demarat un val de controale la importatorii de legume și fructe. Președintele Autorității Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor a anunțat la emisiunea Agrostrategia de luni, 29 mai, verificări la nivel național, iar deja vin informații privind neregulile găsite și sancțiunile aplicate.

Citește articolul