Știri din agroinfo.ro | agricultură

Sumele uriașe anunțate săptămână trecută de Ministerul Agriculturii și Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), reprezentînd subvenții agricole, aferente lui 2023, nu au ajuns încă la fermieri, critică aceștia pe pagina Facebook APIA. APIA le răspunde fermierilor nemulțumiți, lămurind care este circuitul banilor și cât durează până sumele cuvenite ajung la ei.

Citește articolul

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că, pentru obţinerea sumei de bani reprezentând renta viageră agricolă aferentă anului 2023, rentierii vor solicita viza anuală, în perioada 01.03 - 31.08.2024, fie prin prezența fizică la sediile Centrelor Județene APIA, fie prin mijloace electronice de comunicații sau poștă/curier.

Citește articolul

Începând cu data de 01 martie 2024, pe site-ul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale este publică aplicația Registrul unic naţional privind circulaţia şi destinaţia terenurilor agricole situate în extravilan, sistem electronic, constituit conform prevederilor legale, anunță Ministerul Agriculturii, într-un comunicat transmis astăzi Agroinfo. 

Citește articolul

MADR a postat în transparență decizională un proiect de Hotărâre privind aprobarea Programului de susţinere a crescătorilor de porci de reproducție din rasele Bazna şi/sau Mangaliţa pentru anul 2024. Proiectul de act normativ vizează susţinerea crescătorilor de porci de reproducție din rasele Bazna şi/sau Mangaliţa, pentru anul 2024, în vederea creșterii numărului de animale de reproducție deținute și sporirea numărului de produși valorificați de la acestea.

Citește articolul