Știri din agroinfo.ro | agricultură

Rata de schimb a monedei euro la care se vor achita subvențiile APIA anul acesta este de 4,9490 lei pentru un euro, stabilită de Banca Centrală Europeană la data de 30 septembrie 2022 și publicată în Jurnalul Oficial UE. În fiecare an, conform regulamentelor UE, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) le achită fermierilor și crescătorilor români subvențiile folosind ultimul curs euro-leu stabilit înaintea datei de 1 octombrie.

Citește articolul

Suma APIA pe hectarul de pășune pentru acest an!

05 Oct,22

agroinfo.ro | agricultură

Crescătorii de animale ne întreabă adesea care este cuantumul subvenției APIA pe hectarul de pășune și care sunt schemele de plată care intră în componența acestei subvenții APIA. În fiecare an, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) le achită crescătorilor de animale, fermierilor subvenția pe suprafață. Sunt aceleași scheme de plată pe suprafață achitate de APIA atât pentru hectarul de teren arabil, cât și pentru cel de pășune.

Citește articolul

În perioada 3-5 octombrie 2022, o delegație condusă de secretarul de stat Aurel Simion se va afla în Belgia pentru o vizită de lucru organizată cu sprijinul Ambasadei României pentru a pune în aplicare una din temele cuprinse în documentul bilateral de colaborare, respectiv cultura cartofului și promovarea producției și a procesării, anunță astăzi un comunicat al Ministerului Agriculturii, transmis Agroinfo. 

Citește articolul

"Am atras atenția fermierilor să nu ducă vacile în abator pentru că pentru a înlocui o vacă dusă în abator ai nevoie de 5 ani. Încă puțină răbdare!" Le transmite crescătorilor români europarlamentarul Daniel Buda (PPE), vicepreședinte Comisia AGRI, Parlament European. Oficialul de la Bruxelles adaugă că Guvernul  României pregătește noi ajutoare pentru crescătorii de bovine, iar Parlamentul European noi forme de sprijin pentru fermieri. 

Citește articolul

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a demarat luni, 3 octombrie 2022, la Tulcea, o serie de întâlniri de lucru care reunesc la aceeași masă șefii serviciilor tehnice responsabile la nivelul centrelor județene ale agenției și al aparatului central cu buna implementare a măsurilor delegate de AFIR - Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale către APIA din PNDR 2014-2020, anunță APIA. 

Citește articolul

"În debutul lui octombrie, intensificăm ritmul pregătirii Campaniei de plăți în avans, aferentă anului de campanie 2022," a anunțat directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, în mesajul adresat fermierilor, crescătorilor de animale, la sfârșitul acestei săptămâni.

Citește articolul