Știri din agroinfo.ro | agricultură

Sprijinul cuplat pentru venit - lucernă se înscrie în seria intervențiilor cu impact asupra sectorului vegetal și presupune acordarea unei plăți unice pe hectarul eligibil, cuplată de producția vegetală, anunță Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură. APIA informează care este cuantumul pe hectar pentru acest an și care sunt condițiile care trebuie îndeplinite pentru obținerea banilor.

Citește articolul

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a anunțat astăzi, 2 februarie 2023, în comunicatul transmis Agroinfo, că a demarat plata ajutoarelor naționale tranzitorii din zootehnie și vegetal, aferente anului de cerere 2022, stabilind în același timp cuantumul pe hectar, cap animal și tonă lapte. Fermierii, crescătorii de animale primeesc plata în lei, chiar dacă valoarea ajutoarelor este anunțată în euro.

Citește articolul

Scad importurile de soia ale statelor UE

02 Feb,23

agroinfo.ro | agricultură

În actualul an de comercializare, statele UE au importat 6,2 milioane de tone de soia, cu 20% mai puţin decât în aceeaşi perioadă a sezonului anterior. De asemenea, în perioada 1 iulie 2022 - 29 ianuarie 2023, au mai fost importate 9,2 milioane de tone de şrot de soia, cu doar 4% mai puţin decât în intervalul similar al sezonului 2021/2022, potrivit datelor Comisiei Europene.

Citește articolul