STRATEGIE UE

Uniunea Europeană pare că nu dorește să ofere agricultorilor mai multe scutiri de la măsurile de protecție a mediului pentru a stimula producția de cereale pentru încă un an, conform declarațiilor Comisarului pentru Agricultură al UE, Janusz Wojciechowski, chiar dacă există o presiune crescândă din partea statelor membre în acest sens.

Citește articolul

Pactul Verde, strategia Uniunii Europene de a deveni primul continent neutru din punct de vedere climatic până în 2050, vizează transforma sectorul agricol dintr-un emițător de carbon - agricultura este responsabilă pentru aproximativ 10% din totalul emisiilor de GES din UE - într-un instrument de eliminare a emisiilor din atmosferă . Practica agriculturii carbonului, a fost evidențiată pentru a juca un rol cheie în atingerea obiectivelor climatice ale UE.

Citește articolul

Comisia Europeană a publicat, în luna noiembrie, Strategia UE pentru Sol 2030, un document non-legislativ care abordează problema sănătății solului. Documentul conturează un cadru și acțiuni voluntare sau obligatorii din punct de vedere juridic pe care Comisia intenționează să le întreprindă pentru a proteja, reface și utiliza în mod sustenabil solurile europene.

Citește articolul