Franța se pregătește să devină principalul producător mondial de vin, detronând Italia, a cărei producție a scăzut semnificativ.
Citește articolul
Într-un experiment care a durat o săptămână, retailerul german de discount Penny a majorat prețurile la nouă produse - în principal produse lactate și carne - pentru a reflecta costul real al acestora asupra climatului (inclusiv a solului și a utilizării apei) și asupra sănătății umane.
Citește articolul
În seria noastră de articole dedicate cerealelor care hrănesc lumea, vom explora esența și importanța unor culturi fundamentale pentru alimentația umană: grâul, orezul, porumbul și soia.
Citește articolul
Pe 5 iulie, Comisia Europeană a lansat o propunere de revizuire a reglementărilor privind culturile editate genetic (GE), deschizând calea pentru noi abordări în acest domeniu.
Citește articolul
Creșterea volumului și a valorii roșiilor proaspete comercializate la nivel global arată o menținere a apetitului pentru aceste legume.
Citește articolul
Parlamentul European a adoptat o nouă lege care va interzice cu comerțul cu mărfuri asociate defrișărilor și degradării pădurilor.
Citește articolul
Pe măsură ce impactul alimentelor asupra mediului devine un indicator important pentru consumatorii din întreaga lume, inițiativele private și publice s-au multiplicat.
Citește articolul
Europa se confruntă în prezent cu cel mai mare focar de gripă aviară H5N1 la păsările sălbatice și de crescătorie pe care l-a văzut vreodată continentul.
Citește articolul
Profesorul Mark Post de la Universitatea Maastricht, altfel cunoscut sub numele de „Profesorul Hamburger”, a prezentat primul burger de vită de cultură în 2013. Costurile pentru producerea acestui preparat s-au ridicat la peste 200.000 de euro.
Citește articolul
Creșterea prețurilor la alimente și penuria îi îngrijorează pe majoritatea consumatorilor europeni, conform unui sondaj efectuat pe 5.000 de persoane din 10 țări europene.
Citește articolul
Comisia Europeană a publicat, la începutul lunii decembrie, cele mai recente perspective pe termen mediu (10 ani) pentru piețele agricole din UE.
Citește articolul
Autoritățile europene au descoperit o rețea care vindea carne de cal potențial periculoasă în cel puțin patru țări.
Citește articolul