Într-un experiment care a durat o săptămână, retailerul german de discount Penny a majorat prețurile la nouă produse - în principal produse lactate și carne - pentru a reflecta costul real al acestora asupra climatului (inclusiv a solului și a utilizării apei) și asupra sănătății umane.
Citește articolul
Odată cu izbucnirea războiului în Ucraina, îngrijorarea cu privire la securitatea alimentară în interiorul și în afara UE a crescut, iar odată cu acest fenomen, și costul de trai al europenilor.Chiar înainte de invazia rusă, piețele agricole globale au cunoscut o creștere a prețurilor, care va fi agravată de războiul din Ucraina.
Citește articolul
Având drept scop realizarea unei utilizări durabile a pesticidelor în UE, Directiva privind utilizarea sustenabilă a pesticidelor (SUD) – adoptată în 2009 - stabilește reguli minime pentru a reduce riscul utilizării pesticidelor care afectează sănătatea umană și mediul.
Citește articolul
Strategia „Farm to Fork” concretizează obiectivul Uniunii Europene pentru 2030 de a reduce pierderile de nutrienți din sol cu cel puțin 50%. Acest lucru ar urmă să reducă utilizarea îngrășămintelor cu cel puțin 20% până la sfârșitul deceniului.
Fermierii europeni recunosc necesitatea de a reconcilia agricultura cu mediul, însă ridică o întrebare firească și temeri de la sine înțelese: Au șanse ambițiile UE să mențină un sector agricol competitiv pe continent?
Citește articolul