CULTURI

O mare parte a continentului european a fost devastată de seceta din această vară, care este estimată a fi cea mai gravă din ultimii 500 de ani. Câmpurile de floarea soarelui din Ungaria s-au uscat, recolta de măsline a Spaniei a fost redusă cu cel puțin o treime, iar producția de porumb din România a avut un randament cu cel puțin 20% mai mic comparativ cu anul trecut.

Citește articolul

Cea mai recentă prognoză COCERAL - asociația europeană a comerțului cu cereale, semințe oleaginoase, orez, leguminoase, ulei de măsline, uleiuri și grăsimi, hrană pentru animale și agroalimentare – privind recolta de cereale pentru UE-27 + Regatul Unit în 2022, prevede o scădere semnificativă față de prognoza anterioară din mai, de la 309,5 milioane de tone la 287,9 milioane de tone. De asemenea, proiecția ar reprezenta o scădere cu 7% față de totalul recoltat anul trecut, de 309,8 milioane de tone.

Citește articolul

Se preconizează că evenimentele severe de deficit de apă vor afecta până la 60% din suprafețele de cultivare a grâului din lume până la sfârșitul secolului 21, potrivit unui document de strategie publicat recent de la Wheat Initiative, un grup de entități publice și private implicate în cercetarea grâului.

Citește articolul

Producția de struguri este extrem de sensibilă la intemperii și chiar și micile fluctuații de temperatură pot avea un impact atât asupra acidității și cât și asupra concentrației de zahăr din struguri, îi pot determina să se coacă excesiv sau îi pot face mai susceptibili la dăunători și boli. Acest lucru are un impact asupra cantității și calității produsului final.

Citește articolul