Ministrul german al Agriculturii, Cem Özdemir, face lobby în Comisia Europeană pentru amânarea unui nou regulament privind rotația culturilor, astfel încât fermierii să poată cultiva mai mult grâu în contextul războiului din Ucraina.
Citește articolul
Strategia „Farm to Fork” concretizează obiectivul Uniunii Europene pentru 2030 de a reduce pierderile de nutrienți din sol cu cel puțin 50%. Acest lucru ar urmă să reducă utilizarea îngrășămintelor cu cel puțin 20% până la sfârșitul deceniului.
Fermierii europeni recunosc necesitatea de a reconcilia agricultura cu mediul, însă ridică o întrebare firească și temeri de la sine înțelese: Au șanse ambițiile UE să mențină un sector agricol competitiv pe continent?
Citește articolul
Comisia Europeană a publicat, în luna noiembrie, Strategia UE pentru Sol 2030, un document non-legislativ care abordează problema sănătății solului.
Documentul conturează un cadru și acțiuni voluntare sau obligatorii din punct de vedere juridic pe care Comisia intenționează să le întreprindă pentru a proteja, reface și utiliza în mod sustenabil solurile europene.
Citește articolul
Potrivit unui studiu de cercetare efectuat în cadrul IFA 2019, principalul factor de adopție a digitalizării în agricultură este așteptarea de a obține performanțe mai bune și de a crește productivitatea prin economisirea timpului muncit, reducerea administrării, dezvoltarea unor rezultate și randamente mai bune și utilizarea mai eficientă a inputurilor agricole.
Citește articolul
Eveniment național, de importanță pentru fermierii români ce a avut loc pe data de 27 mai 2021.
Citește articolul
Dronele, cunoscute și sub numele de vehicule aeriene fără pilot (UAV), nu ocupă încă locul meritat în agricultura mondială, dar joacă un rol din ce în ce mai important în agricultura de precizie, ajutând profesioniștii din agricultură să inoveze practici de agricultură durabilă, protejând mediul odată cu creșterea accelerată a productivității și profitabilității.
Citește articolul
Cultivarea unei singure specii de plante pe același teren timp de mai mulți ani are efecte negative pe termen scurt, mediu și mai ales lung: reducerea substanțelor nutritive din sol, creșterea gradului de îmbolnăvire sau atacul dăunătorilor. Totodată, cultivând anual aceeași cultură crește și riscul invaziei de buruieni. Problema este cu atât mai evidentă pe câmpurile din țară, unde foarte puțini producători respectă asolamentul, mai ales la cultura porumbului.
Citește articolul
Termenul agricultură de precizie înseamnă o serie de strategii și instrumente care permit fermierilor să optimizeze și să crească calitatea și productivitatea solului, punând în aplicare o serie de intervenții cheie, folosind tehnologii din ce în ce mai avansate.
Citește articolul
Părerile sunt multe și toată lumea se pricepe la toate. Însă un context bazat pe cifre care să ajute fermierii să ia cele mai bune decizii le-ar putea eficientiza enorm activitatea.
Citește articolul
În 2050 va trebui să hrănim cu 2 miliarde mai mulți oameni. Experții susțin că va trebui să ne dublăm recoltele de cereale până în 2050. Cum putem face acest lucru în mod sustenabil, eficient?
Citește articolul