Când se plantează pomii – data de la care se pot face plantări în livadă. Perioadele în care se plantează pomii fructiferi pot varia de la o regiune la alta, dar există câteva intervale în care pomicultorii cu experiență recomandă punerea în pământ a puieților.
Citește articolul
Preț foarte mic la floarea-soarelui. Nivelul scăzut pentru valorificarea semințelor de floarea-soarelui este influențat mult de oferta ucraineană, țara vecină împingând pe piață o producție ridicată, la un preț extrem de mic.
Citește articolul
Avans APIA 2023 – plata minimă pe hectar care se achită fermierilor începând din 16 octombrie. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură va începe luna viitoare achitarea primei tranșe din subvenții, iar cuantumurile minime pe hectar se vor plăti în procent de 70%, sumele fiind stabilite prin bugetele din Planul Național Strategic (PNS).
Citește articolul
Ciobănașul de la oi, pe numele lui adevărat Ioan Andrei Toderescu, de pe Dealurile Cugirului, județul Alba, are un mesaj pentru dr.ing. Gheorghe Neață, director Registrul Genealogic Țurcană, Asociația Crescătorilor de Ovine Dacia Hunedoara. Scrisoarea Ciobănașului a fost trimisă redacției Agroinfo. Ciobănașul de la oi spune că este unul dintre puținii păstori montani.
Citește articolul
Inspectorii sanitari veterinari au pus gând rău comercianților de brânzeturi vândute fără acte, dar și samsarilor de animale . În numai două zile, în urma controalelor a fost confiscată o cantitate de aproape două tone de telemea ce nu avea acte de proveniență. În plus, o serie de analize au depistat brâzeturi contaminate cu Salmonella sau E Coli.
Citește articolul
Luna septembrie a adus temperaturi neobișnuit de ridicate, ceea ce a favorizat o creștere excesivă a multor culturi de rapiță. În unele locuri, nici chiar tratamentul cu regulatorii de creștere nu a avut efectul așteptat, cultura continuând să se dezvolte.
Citește articolul
Rapiță răsărită în cultura de grâu: prevenire, combatere. Rapița care răsare în terenurile semănate cu cereale păioase – grâu, orz, orzoaică etc. reprezintă o problemă constantă generată de rotația culturilor în care, toamna, păioasele succesd adesea cultura de rapiță recoltată vara. Ce soluții au fermierii pentru a rezolva problema îmburuienării cu rapiță a cerealelor păioase, vă spunem în acest articol.
Citește articolul
Sprijin financiar în valoare de peste 2,42 milioane lei pentru crescătorii de animale, anunță acum Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), într-un comunicat transmis Agroinfo.
Citește articolul
"Atât pentru beneficiari publici, cât și privați, va fi prelungită perioada de finalizare a investiției până în 31 decembrie 2025, pentru a evita dezangajarea fondurilor europene," a anunțat ministrul agriculturii, la acest sfârșit de săptămână, în cadrul vizitei făcută în județul Timiș.
Citește articolul
Plățile pentru subvenția la roșii au început și vor ajunge în conturile legumicultorilor. Direcțiile Agricole au informat că plata de 3.000 euro/beneficiar a fost autorizată către fermieri începând de joi, 28 septembrie.
Citește articolul
Comisia Europeană (CE) a revizuit joi în scădere estimările privind recolta de grâu şi porumb a Uniunii Europene în anul agricol 2023-2024. Recolta de porumb ar urma să se situeze la 59,8 milioane tone, de la 61,7 milioane tone iar cea de grâu moale de 125,3 milioane tone, de la un nivel de 126,1 milioane tone previzionat luna trecută.
Citește articolul
Fermierii români pot vinde vacile înscrise la subvențiile APIA după ce perioada de retenție a bovinelor în ferme s-a încheiat. Crescătorii de animale au avut obligația de a ține în exploatație până pe 30 septembrie animalele declarate pentru subvențiile de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură.
Citește articolul