AGRICULTURĂ

Avans APIA 2023 – plata minimă pe hectar care se achită fermierilor începând din 16 octombrie. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură va începe luna viitoare achitarea primei tranșe din subvenții, iar cuantumurile minime pe hectar se vor plăti în procent de 70%, sumele fiind stabilite prin bugetele din Planul Național Strategic (PNS).

Citește articolul

Ciobănașul de la oi, pe numele lui adevărat Ioan Andrei Toderescu, de pe Dealurile Cugirului, județul Alba, are un mesaj pentru dr.ing. Gheorghe Neață, director Registrul Genealogic Țurcană, Asociația Crescătorilor de Ovine Dacia Hunedoara. Scrisoarea Ciobănașului a fost trimisă redacției Agroinfo. Ciobănașul de la oi spune că este unul dintre puținii păstori montani. 

Citește articolul

Inspectorii sanitari veterinari au pus gând rău comercianților de brânzeturi vândute fără acte, dar și samsarilor de animale . În numai două zile, în urma controalelor a fost confiscată o cantitate de aproape două tone de telemea ce nu avea acte de proveniență. În plus, o serie de analize au depistat brâzeturi contaminate cu Salmonella sau E Coli.

Citește articolul

Rapiță răsărită în cultura de grâu: prevenire, combatere. Rapița care răsare în terenurile semănate cu cereale păioase – grâu, orz, orzoaică etc. reprezintă o problemă constantă generată de rotația culturilor în care, toamna, păioasele succesd adesea cultura de rapiță recoltată vara. Ce soluții au fermierii pentru a rezolva problema îmburuienării cu rapiță a cerealelor păioase, vă spunem în acest articol.

Citește articolul

Comisia Europeană (CE) a revizuit joi în scădere estimările privind recolta de grâu şi porumb a Uniunii Europene în anul agricol 2023-2024. Recolta de porumb ar urma să se situeze la 59,8 milioane tone, de la 61,7 milioane tone iar cea de grâu moale de 125,3 milioane tone, de la un nivel de 126,1 milioane tone previzionat luna trecută.

Citește articolul