AGRICULTURĂ

Platformă online luată cu asalt de micii fermieri care au depus cereri pentru microgranturile de 5.000 de euro. Cum bugetul alocat schemei este de 50 de milioane de euro, vor fi maxim 10.000 de beneficiari dintre cei peste 20.000 care și-au înregistrat cererile în prima jumătate de oră de la deschiderea sesiunii. Regula acordării sumelor este ”primul venit, primul servit”.

Citește articolul

Clarificări pentru subvențiile și schemele de plată pentru fermieri. Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a anunțat în urma evaluării realizate de către Comisia Europeană asupra Planului Național Strategic transmis în luna februarie 2022, au fost identificate anumite aspecte care necesită clarificări suplimentare.

Citește articolul

Transavia, cel mai mare producător de carne de pui din România, este un model de performanță pentru ceea ce înseamnă un business integrat. Fondatorul și președintele companiei, Ioan Popa, a vorbit într-un interviu acordat AgroStrategia despre modul în care este gestionat fluxul de producție pentru ca produsele puse pe piață să ofere nu doar calitate premium, ci și un preț competitiv.

Citește articolul

Cozi imense la birourile notariale din județele cu număr mare de producători agricoli. Micii fermieri au luat cu asalt notarii pentru a-și asigura, cu doar o zi înainte de deschiderea sesiunii pentru microgranturi, împuternicirile notariale despre care au aflat doar de ieri că sunt obligatorii pentru accesarea sprijinului de 5.000 de euro. Pe adresa redacției am primit deja mai multe imagini din județul Dolj, acolo unde fermierii așteptă cu zecile în fața birourilor notariale.

Citește articolul