ACTUALITATE

Noua Zeelandă va interzice exporturile de animale vii din aprilie 2023. Legea privind bunăstarea animalelor a fost adoptată la doi ani după ce, în urma unui taifun, nava Gulf Livestock s-a scufundat, iar echipajul și 6.000 de bovine au murit. Noua Zeelandă, care are aproximativ 10 milioane de vite și 26 milioane de oi, este un exportator agricol major. 

Citește articolul

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, anunţă că instituţia pe care o conduce a pus în dezbatere publică un proiect de ordin care permite extragerea imediată a exemplarelor de urs brun care au atacat oameni. „Este de nepermis ca în cazul în care viaţa umană este pusă în pericol, în momentul în care s-a produs deja un incident de genul acesta, să se mai aştepte săptămâni întreg până la aprobarea derogării”, explică ministrul.

Citește articolul

Termen de care depinde plata subvențiilor APIA! Fermierii care solicită subvențiile agricole în acest an și care vor să modifice utilizarea parcelelor agricole în ceea ce priveşte zonele acoperite de strat vegetal au obligația de a notifica Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) până la data de 15 octombrie 2022. Agroinfo a obținut de la APIA informațiile de care aveți nevoie.

Citește articolul

Ministrul român al agriculturii, Petre Daea, a fost două zile la Bruxelles, la începutul săptămânii, unde se discută tot mai intens despre reducerea numărului de animale în ferme pentru combaterea poluării. Vizate sunt fermele de creștere a bovinelor, pentru care, potrivit ministrului Daea, se discută la nivelul UE despre un prag de 150 de capete. Peste acest prag, un crescător român este obligat să investească în tehnologii de ultimă generație care să împiedice poluarea.

Citește articolul