ACTUALITATE

Înscrierile pentru măsura „Microgranturi în domeniul agroalimentar”, pentru ajutorul de 5.000 euro/fermier, încep în data de 27 mai 2022 și se vor încheia după epuizarea fondurilor alocate. ATENȚIE! Cererile se finanțează în ordinea depunerii, iar ajutorul financiar nerambursabil sub formă forfetară este în valoare de 5.000 euro/beneficiar, atenționează fermierii Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Citește articolul

Șeful APIA: Ajutorul de 5.000 euro/fermier!

25 May,22

agroinfo.ro | agricultură

Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, a declarat marţi, la Târgu Mureş, că începând cu data de 27 mai 2022 fermierii, crescătorii de animale pot aplica pentru ajutorul/micrograntul de 5000 euro/fermier pentru ieşirea din dificultate sau din incapacitate de plată. Suma totală alocată pentru plăți este de 50 milioane de euro.

Citește articolul

Modificări în lege pentru subvențiile APIA acordate anul acesta crescătorilor de oi, capre și vaci! Ordinul ministrului agriculturii și dezvoltării rurale nr. 262/2021 privind sistemul de sancțiuni aplicabil schemelor de plăți directe și ajutoarelor naționale tranzitorii în sectoarele vegetal și zootehnic, aferente cererilor unice de plată din anii de cerere 2021 și 2022 a fost modificat, iar pe 20 mai 2022, în Monitorul Oficial a fost publicat Ordinul nr.129 cu modificările respective.

Citește articolul

Comisia Europeană a aprobat astăzi, 25 mai 2022, schema de ajutor de stat, în valoare totală de 300.000.000 de euro, introdusă prin OUG nr. 61/2022 privind unele măsuri pentru acordarea de microgranturi şi granturi pentru capital de lucru entităților din domeniul agroalimentar cu finanțare din fonduri externe nerambursabile.

Citește articolul

Ministrul Adrian Chesnoiu a propus Comisiei Europene identificarea unor soluții rapide la nivelul Uniunii Europene pentru a veni în sprijinul beneficiarilor publici și privați ai programelor de dezvoltare rurală ale căror proiecte sunt afectate de crize din afara sectorului, astfel încât să se poată asigura finalizarea proiectelor.

Citește articolul

BNP Paribas Leasing Solutions vine in sprijinul liceelor agricole si ofera granturi in valoare totala de 15.000 euro pentru organizarea unor vizite de studiu si experiente de invatare inedite atat pentru elevi cat si pentru profesori in ferme sau agribusiness-uri care aplica tehnologii moderne, inovatoare si durabile.

Citește articolul

Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) Cluj-Napoca se bucura sa anunte organizarea in campus, prin Facultatea de Horticultura, a editiei inaugurale a evenimentului ”Zilele Horticulturii Clujene”, in 27-28 mai 2022. Pe parcursul celor doua zile, specialistii in horticultura din universitatea noastra si cei invitati vor sustine workshop-uri atractive, ateliere, expozitii si demonstratii.

Citește articolul