ACTUALITATE

Ministrul agriculturii Florin Barbu a anunțat, săptămâna trecută, la Agro TV, că va da un act normativ privind contractele încheiate de primării pentru pășuni și încărcătura de animale care trebuie asigurată. Șeful MADR va demara un control la sânge al contractelor încheiate de primării pentru pășune. Florin Barbu suspectează că încărcătura de 0,3 UVM/ha este realizată cu aceleași animale pentru mai multe suprafețe.

Citește articolul

"În Croația, la Split, după câteva săptămâni de dezbateri purtate la Strasbourg și Bruxelles, a fost finalizat și adoptat documentul care reflectă viziunea Partidului Popular European cu privire la sectorul agricol," a anunțat europarlamentarul Daniel Buda, vicepreședinte Comisia AGRI. Odată cu votarea documentului s-a votat și egalizarea subvențiilor între fermierii din estul și vestul Europei.

Citește articolul

Ciobănașul de la oi, pe numele lui adevărat Ioan Andrei Toderescu, de pe Dealurile Cugirului, județul Alba, are un mesaj pentru dr.ing. Gheorghe Neață, director Registrul Genealogic Țurcană, Asociația Crescătorilor de Ovine Dacia Hunedoara. Scrisoarea Ciobănașului a fost trimisă redacției Agroinfo. Ciobănașul de la oi spune că este unul dintre puținii păstori montani. 

Citește articolul