ACTUALITATE

Subvenția APIA cu unul dintre cele mai mari cuantumuri pe hectar, sprijinul cuplat vegetal, ar putea fi încasată de fermieri mai devreme anul acesta, înainte de termenul de 15 mai 2024, stabilit pentru depunerea unor acte justificative la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Anunțul a fost făcut de secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Adrian Pintea, fost șef APIA.

Citește articolul

Fermierii care vor să beneficieze de subvențiile agricole pe hectar și cap animal, aferente acestui an, vor fi supuși celor trei tipuri de controale făcute de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Monitorizarea sau monitoring, introdusă pentru prima oară anul trecut, odată cu noua politică agricolă comună, chiar dacă le-a creat fermierilor o grămadă de necazuri, este menținută și anul acesta, explică secretarul de stat MADR Adrian Pintea.

Citește articolul

In aprilie, Bucurestiul va fi gazda summit-ului EuroGrainExchange 2024, platforma exceptionala dedicata sectorului de cereale din Europa Centrala si de Est. In cadrul acestuia, in data de 11 Aprilie, ora 10:00, va avea loc Masa Rotunda "Furajele si Grasimile Vegetale la Limita Ofertei si Reglementarilor Excesive?".

Citește articolul

Agri Trade Summit, evenimentul emblematic al Agribusiness-ului din Romania, a incheiat cu succes a doua sa editie, consolidandu-si pozitia de platforma principala pentru dialogul dintre fermierii romani si liderii industriei agricole, atat la nivel local, cat si european. Desfasurat in Hala Laminor, Bucuresti, pe data de 22 februarie 2024, summitul a reunit 1024 de platitori de bilete si peste 100 de invitati, din 18 tari, depasind recordul editiei anterioare, demonstrand un interes in creste...

Citește articolul

In Sedinta de Guvern din 22 februarie 2024 a fost aprobata schema „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de sustinere a productiei de cartof de consum”, precum si o Ordonanta de urgenta privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru compensarea partiala a pierderilor la cultura de tomate in spatii protejate si cultura de usturoi, in contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei impotriva Ucrainei.

Citește articolul

Corteva Agriscience a lansat seria de video „Drumul Semintei”, care descrie intregul proces de productie al acesteia, de la semanatul formelor parentale in camp pana la ambalarea si livrarea semintelor catre clienti. Proiectul, compus din 8 episoade tematice si un episod sinteza, isi propune sa sprijine fermierii romani in asimilarea si intelegerea productiei de seminte, combinand mai multe tehnici in diferite etape si abordand agricultura intr-un mod sustenabil si inovator.

Citește articolul

Simplificarea regulilor pentru plățile fermierilor!

26 Feb,24

agroinfo.ro | agricultură

Ministrul agriculturii, Florin-Ionuț Barbu, a participat astăzi la Consiliul Agricultură și Pescuit, ținut la Bruxelles. Între punctele importante de pe ordinea de zi s-au aflat aspecte deosebit de relevante pentru producătorii agricoli din ţara noastră, astfel: propunerile de simplificare din partea Comisiei Europene ce vizează reducerea poverilor pentru fermierii din UE, aspecte privind Politica Agricolă Comună 2023-2027 şi strategia „De la fermă la consumator“.

Citește articolul

Subvențiile APIA la plată în acest moment! Agroinfo vă pune la dispoziție lista subvențiilor pe hectar și cap animal, aferente anului 2023, pentru care Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agircultură (APIA) a stabilit cuantumul unitar și care se află la plată. Termenul limită de plată pentru subvențiile APIA cuvenite fermierilor pentru anul 2023 este 30 iunie 2024, conform regulamentelor europene în vigoare.

Citește articolul

Pe lângă plățile directe, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) le achită fermierilor, crescătorilor de animale și plăți compensatorii sau suplimentare, acordate în cadrul măsurilor de dezvoltare rurală. Agroinfo vă pune la dispoziție lista integrală a acestor plăți, sumele pe hectar și animale, valabile pentru anul de cerere 2023.

Citește articolul