DSVSA: Sacrificarea mieilor de Paște poate începe de luni, 22 aprilie. Ultima zi pentru tăieri, 3 mai

DSVSA: Sacrificarea mieilor de Paște poate începe de luni, 22 aprilie. Ultima zi pentru tăieri, 3 mai
17/04/2024

Tăierea mieilor la puntele de sacrificare temporară este permisă începând de luni, 22 aprilie, până în Vinerea Mare, pe 3 mai. Mai mult, și programul de funcționare al acestor abatoare trebuie să permită supravegherea sanitar-veterinară, a anunțat Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Hunedoara.

Autoritățile din județul Hunedoara au impus reguli stricte privind sacrificarea mieilor și comercializarea produselor alimentare în perioada premergătoare sărbătorilor pascale, pentru a asigura siguranța alimentară și sănătatea publică, potrivit unui comunicat al instituției. Astfel, la nivelul județului s-a luat decizia ca pentru Paștele Ortodox, funcționarea locurilor temporare de sacrificare a mieilor să fie permisă doar între 22 aprilie și 3 mai, în intervalul orar 07:00 – 17:00. Solici...

Citește articolul complet în sursa agrointel.ro | agricultură

Știri relevante