Cartofi cu conținut mai redus de carbohidrați. Noile soiuri, la mare căutare

Cartofi cu conținut mai redus de carbohidrați. Noile soiuri, la mare căutare
03/02/2022

Cartofi considerați mai sănătoși, cu un conținut mai scăzut de carbohidrați, au intrat deja pe piață încă de la finele anului trecut.

Prin dezvoltarea așa-numitului cartof cu conținut redus de carbohidrați, compania agricolă Europlant din Lüneburg, Germania, urmărește tendința nutrițională cu același nume: o dietă cu mai puțini carbohidrați, relatează portalul de știri agrarheute.com. Potrivit companiei, conținutul mediu de energie al acestui soi este cu cel puțin 30% mai redus față de soiurile convenționale. În ciuda conținutului scăzut de amidon, cartoful este foarte gustos. Suprafață mică și fertilizare redusă Cartofii...

Citește articolul complet în sursa agrointel.ro | agricultură

Știri relevante