Câtă hrană risipesc europenii?

16/11/2022
Sursa:
agroinfo.ro | agricultură
În 2020, primul an al pandemiei de COVID-19, în UE au fost irosite aproximativ 127 kilograme de alimente pe cap de locuitor. Gospodăriile au generat 55% din deşeurile alimentare, iar diferenţa de 45% s-a datorat lanţului de aprovizionare.
Aceste informaţii provin dintr-o primă monitorizare la nivelul UE a risipei alimentare, publicată de Oficiul European de Statistică (Eurostat). Deşeurile alimentare includ atât componente alimentare comestibile, cât şi necomestibile, precum şi orice lichid care este tratat într-o instalaţie de tratare a deşeurilor înainte de a fi eliminat cu apele uzate. Abordarea risipei alimentare de către consumatori rămâne o provocare atât în Uniunea Europeană, cât şi la nivel global. Deşeurile alimentare...
Citește articolul complet în sursa agroinfo.ro | agricultură