Tanczos Barna despre proiectul de Regulament pentru refacerea naturii: Era mai bine să se fi găsit o soluție de compromis!

Tanczos Barna despre proiectul de Regulament pentru refacerea naturii: Era mai bine să se fi găsit o soluție de compromis!
28/06/2023

Comisia de Mediu din Parlamentul European (PE)  a respins propunerea de Regulament privind refacerea naturii, care vizează protejarea ecosistemelor, a habitatelor şi a speciilor din zonele terestre şi maritime ale Uniunii Europene. În urma unui vot îndelung dezbătut, nu a existat o majoritate în rândul eurodeputaților în Comisia de Mediu pentru propunerea Comisiei Europene, în forma în care a fost modificată Legea de restaurare a naturii.

Potrivit unui comunicat de presă, în urma voturilor privind amendamentele aduse propunerii Comisiei de joi, 15 iunie și continuate astăzi, marți – 27 iunie, Comisia pentru Mediu, Sănătate Publică și Siguranță Alimentară a respins, în cele din urmă, propunerea de lege a UE pentru restaurarea naturii, în forma în care a fost modificată. Votul final a fost de 44 de voturi ”pentru”, 44 ”împotrivă” și nici o abținere, asta însemnând că nu s-a întrunit majoritatea pentru a trece. Fostul ministru...

Citește articolul complet în sursa agrointel.ro | agricultură

Știri relevante