Studiile arată că plantele tratate cu alcool au o rezistență mai bună la secetă

Studiile arată că plantele tratate cu alcool au o rezistență mai bună la secetă
24/09/2022

Alcoolul crește toleranța plantelor la secetă, susțin oamenii de știință din Japonia au descoperit acest lucru. Aceștia indică alcoolul ca fiind o posibilă modalitate de a proteja culturile de secetă.

O bere rece ne ajută să suportăm mai ușor căldurile excesive. Ei, bine, se pare că același efect l-ar avea alcoolul și asupra plantelor, au fost descoperit de cercetătorii de la Centrul Riken pentru Cercetarea Resurselor Durabile din Yokohama, Japonia. Ei au concluzionat că grâul tolerează mai bine seceta cu puțin alcool, potrivit Farmer.pl. Savanții japonezi și-au publicat pe 25 august rezultatele cercetărilor în renumitul jurnal științific Plant and Cell Physiology. Și pot iniția de fapt...

Citește articolul complet în sursa agrointel.ro | agricultură

Știri relevante