Sprijnind 100% Ucraina, fermierii români trebuie să-și poată vinde recolta, la prețuri bune, ajutați de statul român și de traderi!

Sprijnind 100% Ucraina, fermierii români trebuie să-și poată vinde recolta, la prețuri bune, ajutați de statul român și de traderi!
25/05/2022

Știu că sună naiv, în genul “bine ar fi să fie bine” dar acest obiectiv, ca fermierii români să aibă un an bun din punct de vedere al prețurilor și al fluidității cu care își pot vinde recolta și încasa banii, este realizabil și trebuie să devină o prioritate pentru statul român. Evident, fără a periclita obiectivul strategic, de siguranță națională, asumat 100% împreună cu partenerii din NATO și UE, de a ajuta Ucraina, economic în acest caz, să poată rezista agresiunii militare rusești.

O parte din cerealele din Ucraina pot fi vândute prin portul Constanța fără ca prețurile pentru fermierii români să se prăbușească sau încărcarea cu marfă românească să fie blocată la Marea Neagră. Este nevoie doar că autoritățile din România să se asigure, permanent, că activitatea Portului Constanța merge șnur, și să intervină rapid când apar probleme, să fie alături de fermierii români cu tot ce este nevoie. Și să stea la masa cu traderii, așa, ca un stat responsabil și eficient, să găse...

Citește articolul complet în sursa agrointel.ro | agricultură

Știri relevante