Reguli ANSVSA pentru sacrificarea în ferme a mieilor comercializați pentru Paște

Reguli ANSVSA pentru sacrificarea în ferme a mieilor comercializați pentru Paște
28/03/2022

Sacrificarea mieilor în perioada sărbătorilor Pascale și comercializarea cărnii de miel se face după reguli stricte în acest an. Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a anunțat cum vor funcționa locurile de sacrificare a mieilor în piețe și în ferme, dar și programul medicilor veterinari care vor efectua controale ample în perioada sărbătorilor.

ANSVSA anunță într-un comunicat emis luni – 28 martie că în toate pieţele agroalimentare şi în alte locuri special amenajate, în care va fi valorificată carnea şi celelalte produse de origine animală, de sezon, este asigurat necesarul de personal sanitar-veterinar şi programul prelungit de activitate, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică. Pentru eficientizarea acestor acţiuni, medicii veterinari vor solicita în baza tematicilor de control comune și ori de câte ori consideră necesar, sp...

Citește articolul complet în sursa agrointel.ro | agricultură

Știri relevante