Înverzirea cartofilor: cauze, soluții, prevenire. Mai sunt buni de consum cartofii înverziți?

Înverzirea cartofilor: cauze, soluții, prevenire. Mai sunt buni de consum cartofii înverziți?
02/09/2021

De ce se înverzesc cartofii – a întrebat un tânăr cultivator de cartofi pe un grup de fermieri. Cauzele și soluțiile la înverzirea cartofilor sunt bine știute de cultivatorii cu experiență care spun că acei cartofi cu părți verzi mai pot fi consumați în anumite condiții.

Înverzirea cartofului are o cauză principală: expunerea la soare. Tuberculii care sunt expuși luminii se înverzesc, fie că această expunere se petrece în câmp, fie în locuri de depozitare sau după ce au fost cumpărați și puși pe un raft sau în cămară. Cartofii devin verzi apare din cauză că expunerea la soare a tuberculilor determină formarea unor pigmenți verzi la suprafața cartofilor. această înverzire indică formarea clorofilei. În aceste condiții, tuberculul de cartof, fiind o excrescen...

Citește articolul complet în sursa agrointel.ro | agricultură

Știri relevante