Impactul la bovine a unei rații de furajare cu proteină minimă

Impactul la bovine a unei rații de furajare cu proteină minimă
09/01/2022

Reducerea conținutului de proteină brută în furajarea vacilor – efecte asupra producţiei de lapte şi a sănătăţii animalelor. Un număr de 135 de fermieri olandezi vor face parte dintr-un studiu în care, împreună cu consilierul lor de furaje pentru a descoperi (im)posibilitățile unei rații care să conțină 155 de grame de proteină brută per kilogram de substanță uscată. Cum afectează producția de lapte și care este impactul, de exemplu, asupra sănătății animalelor?

Scopul studiului privind reducerea cantității de proteină brută în furajarea vacilor este unul clar: să verifice dacă acest aspect poate conduce la o scădere a emisiilor de amoniac. Sunt avute în vedere mai multe variante: extinderea pășunilor, diluarea gunoiului de grajd și reducerea proteinei din furaje. Referitor la această ultimă opțiune, se propune testarea efectelor unei rații care să includă doar 155 de grame de proteină ​​pe kilogram de substanță uscată, cantitate medie pe întregul...

Citește articolul complet în sursa agrointel.ro | agricultură

Știri relevante