Formo – brânza fără lapte, a reușit să strângă o finanțare record pentru creșterea producției

Formo – brânza fără lapte, a reușit să strângă o finanțare record pentru creșterea producției
14/09/2021

Brânza care nu conține lapte, și implicit nu are nevoie de vaci, a reuşit să strângă o finanţare record de la investitori interesaţi să profite de piaţa în creştere de alternative la produsele lactate de origine animală. Formo, cunoscută anterior sub denumirea Legendairy Foods GmbH, vrea să copieze acelaşi gust şi textura brânzei adevărate. Tehnologia sa de fermentare se bazează pe microbi pentru a crea proteinele care stau la baza brânzei.

Start-up-ul Formo din Berlin, care produce brânză de tip mozzarella şi ricotta fără ajutorul vacilor a transmis luni că va utiliza cele 50 de milioane de dolari strânse cu prilejul unei runde de finanţare de tip Seria A, o sumă record pentru o companie europeană de tip foodtech, pentru a-şi extinde gama de produse cu tipuri de brânză maturată, precum cheddar şi gruyere. În plus, compania îşi va extinde şi tehnologia de fermentare. ”Vorbim despre un produs care trebuie să ajungă la o producţ...

Citește articolul complet în sursa agrointel.ro | agricultură

Știri relevante