Florin Dragomir, producător: Pentru un kilogram de telemea de Sibiu folosim 5 litri de lapte de oaie

Florin Dragomir, producător: Pentru un kilogram de telemea de Sibiu folosim 5 litri de lapte de oaie
15/04/2024

Telemeaua de Sibiu poate fi apreciată ca fiind cea mai cunoscută brânză românească. Din octombrie 2019, această brânză este produs cu indicație geografică protejată (IGP) la nivel european și sunt mai puțin 10 zece producători la nivel național care pot produce această telemea apreciată atât în țară cât și peste hotare.

Florin Dragomir din Vurpăr, județul Sibiu, este președintele Asociației Producătorilor de Telemea de Sibiu. El și alți încă opt fermieri sunt singurii autorizați pentru a produce această brânză conform legislației europene. Afacerea cu brânză a familiei Dragomir este una transmisă în familie de la o generație la alta. Sunt toți oieri, iar laptele este prelucrat după o rețetă strictă, ce respectă pașii după care se face telemeaua de Sibiu de sute de ani. Familia Dragomir crește 1.500 de ovine...

Citește articolul complet în sursa agrointel.ro | agricultură

Știri relevante