Cartofii familiei Mucsi se vând în rețeaua Carrefour: ”Ne producem singuri sămânța și nu mergem pe producții mari”

Cartofii familiei Mucsi se vând în rețeaua Carrefour: ”Ne producem singuri sămânța și nu mergem pe producții mari”
18/12/2022

Cartoful, cea de-a doua pâine a românului, este o cultură pretențioasă, la care doar cultivatorii cu experiență reușesc să obțină recolte bune atât cantitativ, cât mai ales calitativ. În județul Covasna, la Târgu Secuiesc, fermierul Mihail Mucsi și familia sa se pot lăuda că produc unii dintre cei mai buni cartofi din România. Direct din fermă, prin intermediul lanțului de retail Carrefour, cartofii produși de inginerul Mucsi ajung la consumatorul final prin Filiera Calității ce garantează tr...

 Mihail Mucsi este horticultor cu diplomă din 1979. A început ca cercetător, iar în 1994 a luat decizia radicală de a trece de la cercetare la producție. ”Am absolvit facultatea de horticultură la Iași în 1979. Am ceva vechime în activitatea agricolă. Am început în sectorul de cercetare, unde am petrecut 14 ani la început cercetător, pe urmă și responsabil cu investiții, inginer șef la urmă și în 1994 am decis să nu continui această activitate. Era o decizie destul de grea, pentru că totuși...

Citește articolul complet în sursa agrointel.ro | agricultură

Știri relevante