Brânza românească de oaie se vinde în Spania și în Italia cu 10-12 euro pe kilogram

Brânza românească de oaie se vinde în Spania și în Italia cu 10-12 euro pe kilogram
28/06/2023

Brânza românească maturată, de oaie, care ia drumul străinătății ajunge să fie achiziționată la un preț de 10-12 euro pe kilogram, direct de la producători. Cine o cumpără? Românii cu dor de casă și pasionați de gusturile tradiționale care achita de la 10 euro în sus pe kilogram, adică aproape 50 de lei, spre deosebire de 35-40 de lei cât costă kilogramul în țară.

Nu este ușor să trăiești printre străini și să consumi doar alimente locale, așa că românii plecați peste hotare, cărora le este dor de gastronomia de acasă, se descurcă, așa cum fac de fiecare dată. Spre exemplu, dacă li se pare că brânza locală nu are gust, comandă direct la oierii din România. Aceștia, la rândul lor, au ajuns să aibă piață de desfacere, la prețuri bune, și în străinătate, grație românilor plecați să muncească peste hotare. Brânza oierilor autohtoni, cumpărată de românii...

Citește articolul complet în sursa agrointel.ro | agricultură

Știri relevante