5 beneficii ale alimentelor BIO

5 beneficii ale alimentelor BIO
28/04/2021

Alimentele BIO sunt produse, procesate si ambalate fara a fi utilizate substante chimice, trasabilitatea si documentarea fiecarei faze din lantul de realizare a alimentului fiind esentiale pentru obtinerea acestei certificari. Beneficiile evidente pe care le are asupra organismului uman consumul unor astfel de alimente sunt ratiunea dezvoltarii unui trend ascendent in ceea ce priveste optiunile de cumparare a alimentelor BIO de catre tot mai multe familii.

    Consumul de cereale sau seminte BIO este de natura a furniza nutrienti de calitate care sa hraneasca organismul si sa-l alimenteze cu necesarul de energie pentru a face fata provocarilor cotidiene.In majoritatea cazurilor, precaritatea starii de sanatate a organismului uman este cauzata fie de un regim alimentar de calitate slaba, „completat” de un stil de viata sedentar – mai putin de factori genetici. Compusii toxici precum pesticidele sau metalele grele sunt otravuri ce provoaca afecti...

Citește articolul complet în sursa gazetadeagricultura.info

Știri relevante