Supermarketurile din UE încep să raţionalizeze produsele alimentare

Supermarketurile din UE încep să raţionalizeze produsele alimentare
19/03/2022

Unii comercianţi cu amănuntul europeni au început să impună limitări în ceea ce priveşte cantitatea de ulei de floarea soarelui ce poate fi achiziţionată pe către consumatori, pe fondul temerilor că războiul din Ucraina va provoca o penurie de alimente.

La trei săptămâni de la începutul invaziei ruse în ţara vecină, Europa şi întreaga lume a început să suporte o parte din consecinţe, mai ales pe filiera lanţurilor internaţionale de aprovizionare cu alimente, inclusiv a deficitului de floarea-soarelui. Potrivit asociaţiei europene a industriei uleiurilor vegetale şi făini proteice (FEDIOL), stocurile disponibile de ulei brut de floarea soarelui în UE sunt estimate să dureze între patru şi şase săptămâni, după care se aşteaptă un deficit de ul...

Citește articolul complet în sursa agroinfo.ro | agricultură

Știri relevante