Reziduurile de pesticide care pot ramane pe culturi in momentul recoltei si standardele de siguranta

Reziduurile de pesticide care pot ramane pe culturi in momentul recoltei si standardele de siguranta
16/04/2021

O mare parte a placerii de a manca se bazeaza pe increderea ca ceea ce mancam este sigur pentru consum. Guvernele si fermierii din intreaga lume contribuie la siguranta alimentara. Aceasta presupune reglementarea produselor de protectia plantelor (PPP) si asigurarea unei utilizarii responsabile in agricultura. Urmele de PPP care pot ramane pe culturi in momentul recoltei se numesc reziduuri si sunt strict reglementate.

Limitele maxime de reziduuri (LMR) reprezinta un standard de comercializare si masoara cantitatea maxima de reziduuri de produse de protectia plantelor (PPP) care este tolerata legal in sau pe suprafata produselor alimentare/ hrana pentru animale atunci cand pesticidele sunt aplicate corect. LMR sunt stabilite mult sub marjele de siguranta, intocmai pentru a avea certitudinea ca alimentele sunt bune pentru consum. LMR sunt stabilite astfel incat consumatorii sa aiba incredere in calitatea si...

Citește articolul complet în sursa gazetadeagricultura.info

Știri relevante