Regiunea gastronomica Poarta Transilvaniei Bistrita-Nasaud - obiectiv in cadrul Traseului gastronomiei traditionale romanesti

Regiunea gastronomica Poarta Transilvaniei Bistrita-Nasaud - obiectiv in cadrul Traseului gastronomiei traditionale romanesti
27/10/2022

Pentru a raspunde cerintelor crescande in trairea de experiente gastronomice complete si complexe, o solutie identificata la nivelul judetului, relevata in Strategia de dezvoltare a judetului pentru perioada 2022-2027, o constituie mixul "puncte de gastronomie locala - produse traditionale si cu specific local - oeno experiente". Acesta se pliaza perfect pe strategia Uniunii Europene - "Din ferma, in furculita", aducand in farfuriile clientilor/ turistilor, materia prima din gospodarie/ ferm...

Acest tip are o functiune economica directa, contribuind la asigurarea/ cresterea veniturilor producatorilor si furnizorilor de servicii de alimentatie publica cu specific local - specific configurat la confluenta a trei culturi: romana, maghiara si saseasca - si, in acelasi timp, vine sa contribuie la dezvoltarea diferitelor forme de turism cum ar fi turismul rural, ecoturismul, turism cultural, enoturismul. Este, spre exemplu, tipul de experienta pe care il cauta calatorii de pe Via Transil...

Citește articolul complet în sursa gazetadeagricultura.info