Inovatia in agricultura prin tehnologii de editare genomica

Inovatia in agricultura prin tehnologii de editare genomica
11/10/2023

Pe masura ce populatia lumii este in continua crestere, producatorii de alimente cauta inovatii pentru a hrani mai multi oameni si animale pe mai putine hectare de teren si intr-un mod mai sustenabil. Potrivit raportului Sisteme Alimentare Sustenabile, un studiu sustinut de compania Corteva Agriscience si realizat de Longitude, o companie a Financial Times, 56% dintre consumatorii europeni afirma ca vor cere alimente produse in mod durabil, iar 42% dintre fermieri si-au schimbat deja planific...

Pe masura ce fermierii incearca sa imbunatateasca nivelul de calitate si randament al culturilor, ei cred din ce in ce mai mult ca inovatia in materie de editare genomica are multe de oferit, iar aceste tehnici contribuie la sanatatea consumatorilor si a mediului. Raportul releva ca 63% dintre fermierii europeni intentioneaza sa utilizeze noi tehnologii de editare genomica a plantelor in urmatorii cinci ani, imbunatatirea valorii nutritionale a culturilor si eliminarea alergenilor fiind prior...

Citește articolul complet în sursa gazetadeagricultura.info