Cultivarea rapiţei, o soluţie durabilă la provocările securităţii alimentare

Cultivarea rapiţei, o soluţie durabilă la provocările securităţii alimentare
01/04/2024

Şocurile globale, precum pandemiile, conflictele şi evenimentele meteorologice extreme, au pus o presiune considerabilă asupra securităţii alimentare, datele World Food Security Outlook (WFSO), furnizate de Grupul de date economice pentru dezvoltare al Băncii Mondiale şi de practica globală de agricultură1, raportând o estimare de un sfert de miliard de oameni se confruntă cu niveluri de insecuritate alimentară acută în 2024.

Lumea este marcată în prezent de o criză alimentară în escaladare, caracterizată de preţuri ridicate şi creşterea foametei. Nivelurile actuale sunt de 2,5 ori mai mari decât în 2016, când aceste cifre globale au început să fie înregistrate. Proiecţiile World Food Bank sugerează că fără acţiuni suplimentare, până în 2030 ar putea fi 950 de milioane de persoane grav afectate de insecuritate alimentară. Astfel, lumea se confruntă cu provocări fără precedent în ceea ce priveşte securitatea alimen...

Citește articolul complet în sursa agroinfo.ro | agricultură