Creditele verzi reprezinta sub 3% din portofoliile bancilor. Care sunt barierele finantarii tranzitiei la sustenabilitate?

Creditele verzi reprezinta sub 3% din portofoliile bancilor. Care sunt barierele finantarii tranzitiei la sustenabilitate?
04/10/2023

Bancile si investitorii isi recalibreaza activitatea si portofoliile conform criteriilor ESG (Environmental, Social, Governance), iar creditele verzi reprezinta unul dintre instrumentele necesare. Finantarea tranzitiei la o economie romaneasca sustenabila e abia la inceput, potrivit participantilor la dezbaterea „SustainAbility Talks”, cu tema „Finantarea Tranzitiei la Sustenabilitate”, organizata de Ambasada Sustenabilitatii.

„Este putin ceea ce vedem acum in portofoliile bancilor, unde expunerea creditelor verzi este sub 3% din totalul imprumuturilor. Cand ne uitam in detaliu, vedem ca este si mai putin pe partea de creditare verde a companiilor nefinanciare, unde credem noi ca ar fi o oportunitate pentru institutiile de credit, dar nu doar pentru acestea, ci si pentru sectorul real, pentru ca pornim de la un nivel al intermedierii financiare foarte scazut in Romania, ultimul loc din Uniunea Europeana”, a spus Lu...

Citește articolul complet în sursa gazetadeagricultura.info