Continuă să scadă producţia de carne de porc din statele UE

Continuă să scadă producţia de carne de porc din statele UE
05/04/2023

Prognozele UE pe termen scurt estimează o scădere cu încă 5% a producției de carne de porc în 2023, după ce în 2022 s-a înregistrat o scădere de 5,6% şi cea mai mică producție din ultimul deceniu. Acesta este, în principal, rezultatul scăderii efectivului de scroafe de reproducție. De asemenea, se presupune că situația PPA pe continent nu va cunoaşte o schimbare dramatică în 2023, dar va continua să declanșeze reacţii puternice din partea țărilor afectate și a partenerilor comerciali.

Oferta redusă va continua să susțină prețurile mari pentru carnea de porc, care se află în prezent la niveluri record. Ca urmare, carnea de porc din UE va fi mai puțin competitivă pe piața globală. Astfel, se estimează că exporturile din UE vor scădea cu încă 3% în 2023. Reamintim că reducerea cu 16% a exporturilor UE de carne de porc în 2022 a fost determinată în principal de o reducere cu 50% a volumelor expediate către China, chiar dacă volumul exportul a crescut către alte regiuni. În UE,...

Citește articolul complet în sursa agroinfo.ro | agricultură

Știri relevante