TOP APLICAȚII MOBILE ÎN AGRICULTURĂ PENTRU 2021 (Partea #2)

TOP APLICAȚII MOBILE ÎN AGRICULTURĂ PENTRU 2021 (Partea #2)
07/07/2021
Sursa: SmartAgri

Dezvoltatorii de aplicații continuă să găsească noi modalități de a rezolva problemele, optimiza productivitatea, de a crește disponibilitatea informațiilor și de a conecta producătorii la clienți intermediari sau finali.

Continuăm articolul precedent TOP APLICAȚII MOBILE ÎN AGRICULTURĂ PENTRU 2021 (Partea #1) enumerând aplicații dezvoltate pentru rezolvarea anumitor probleme din agricultură sau pentru a ajuta fermierii să-și eficientizeze tot mai mult producția. Unele sunt destul de recente, altele mature, însă noi susținem curiozitatea fermierilor digitali sau mai puțin digitali. Se spune că trebuie să învățăm în fiecare zi un lucru nou. De ce să nu testăm în fiecare zi o aplicație nouă? Dacă ajunge să ne salveze măcar 5 minute din viață... zilnic sau ne ajută să reducem costurile sau să creștem vânzările, măcar cu 10%, noi ne declarăm fericiți!

Ne uităm la aplicațiile globale din USA, Europa, Asia etc. și menționăm aplicații care ne plac. Unele urmează să se extindă ca acoperire, altele pot să ne inspire să ne dezvoltăm aplicațiile noastre. Totul pleacă de la satisfacerea unei nevoi. Nevoie relevantă multor fermieri din România.

AgFuse este un instrument gratuit de social media creat special pentru fermieri și alți profesioniști din agricultură pentru a se conecta între ei în timp ce împărtășesc informații și formează asociații prin intermediul cărora să reușească împreună mai multe lucruri decât ar putea la nivel individual. Platforma permite fermierilor, experților, furnizorilor și organizațiilor agricole să comunice cu eficiență și ușurință. Utilizatorii pot urmări experți și colegi individuali, pot crea și adera la grupuri bazate pe subiecte, pot partaja informații și multe altele.

O altă aplicație destinată comunicării este Agro.Club - o platformă digitală care conectează întregul lanț al agriculturii - fermieri, comercianți cu amănuntul, angrosisti, producători și companii de cereale / produse alimentare, pentru afaceri și comunicare mai eficiente. Comercianții cu amănuntul, producătorii și companiile de cereale beneficiază de soluția de întreprindere Agro.Club care le permite să își desfășoare campaniile mai eficient, să servească mai bine clienții fermei și să optimizeze costurile. Pentru fermieri, platforma gratuită este un loc pentru a comanda intrări de la furnizori de încredere, pentru a maximiza stimulentele și reducerile și pentru a găsi cele mai bune prețuri la cereale. Comercianții cu amănuntul pot crea o experiență digitală pentru clienții fermei, permițând în același timp echipelor să-și desfășoare mai bine campaniile de vânzări / marketing. Iar producătorii și angrosiștii își pot desfășura campaniile de vânzare mai eficient, în parteneriat cu comercianții / comercianții disponibili. Se poate urmări cererea de produse și optimiza promoțiile. Aplicația a fost lansată deja în Rusia, iar Agro.Club își aduce acum platforma pe piețele din America de Nord și Europa.

Farmobile DataEngine este o platformă puternică de colectare, standardizare, vizualizare și partajare a datelor. Aplicația gratuită oferă vizualizări în timp real ale mașinilor din câmpuri și acces la date secundare, pe măsură ce sunt colectate de Farmobile PUC. PUC este un dispozitiv celular și GPS care se conectează la portul de diagnosticare al unei mașini agricole, ascultă senzorii și trimite datele despre motor și agronomie la DataEngine, unde este organizat, standardizat și trimis în contul utilizatorului. Este disponibil numai pentru abonații Farmobile.

CropX Adaptive Irrigation App ajută fermierii să-și optimizeze și automatizeze ferma utilizând această platformă scalabilă pentru a integra date atât din suprafață, cât și din subteran. Platforma cloud CropX obține date de la senzorii săi de sol integrați cu mai multe straturi, pentru a oferi cele mai bune informații despre când, unde și cât să se irige și fertilizeze și indicații cu privire la cel mai bun plan de protecție a culturilor. CropX oferă o platformă completă de gestionare a fermelor DIY, oferind un sistem hardware și software integrat, scalabil, ușor de utilizat, bazat pe cloud, care include senzori ușor de instalat cu conectivitate IoT și un design unic în spirală brevetat pentru o precizie de neegalat care măsoară umiditatea solului, temperatura , și conductivitatea electrică (EC), apoi trimite aceste date în cloud. Software-ul CropX integrează date de câmp suplimentare, cum ar fi locația, tipul de sol, topografia și modelele de culturi, cu date de teledetecție, cum ar fi vremea precisă și imagistica prin satelit. Datele și cunoștințele acționabile bazate pe învățarea automată vă pot ajuta să creșteți randamentul culturilor, să economisiți intrări precum apă, îngrășăminte, energie și forță de muncă, precum și capacitatea de a respecta reglementările de mediu.

Pioneer Seeds App și-a consolidat suita de instrumente digitale într-o singură aplicație - aplicația Pioneer Seeds. Aplicația permite clienților mărcii Pioneer și consilierilor săi să se conecteze și să ia decizii agronomice informate bazate pe date și să maximizeze performanța produsului, totul dintr-un singur loc. Fermierii pot face rapid o fotografie a etichetei sacului de semințe marca Pioneer pentru a primi un profil de produs complet; cele mai bune strategii de management și setările recomandate pentru jardiniere. De asemenea, cultivatorii pot optimiza ratele de însămânțare pe telefon sau tabletă. Aplicația Pioneer Seeds folosește baza de date extinsă de cercetare agronomică Pioneer pentru a oferi recomandări privind rata de însămânțare pentru condițiile economice și agronomice.

myRanch aduce capacitatea de monitorizare a Ranch Systems pe dispozitivele mobile. Utilizarea aplicației permite utilizatorilor să monitorizeze de la distanță condițiile de mediu și să ia decizii legate de terenurile lor, de producția culturilor sau de sistemele de gestionare a apei. myRanch oferă informații personalizate pentru datele de la senzorii din domeniu, cum ar fi stațiile meteo, umiditatea solului și distribuția apei.

DecipherAg Mobile este o soluție mobilă care permite fermierilor și agronomilor să monitorizeze fluctuația culturilor, să compare performanțele de creștere, să urmărească tendințele și să organizeze informații despre terenurile lor. Instrumentul transformă datele complexe în ceva simplu și semnificativ pentru a vă împuternici procesul de luare a deciziilor și, în cele din urmă, vă ajută să creșteți randamentul, rentabilitatea investiției și durabilitatea. Cu DecipherAg Mobile, puteți planifica și atribui cu ușurință lucrări de eșantionare, colectarea probelor, trimiterea la un laborator și vizualizarea rezultatelor pe hartă.

Crop Nutrient Advisor permite producătorilor agricoli să identifice instantaneu deficiențele nutrienților din culturi; se obțin recomandări despre produse; se poate verifica compatibilitatea rezervorului de pulverizare; descărca eticheta și fișa SD și altele. Cultivatorii, APC sau nutriționiștii plantelor pot căuta simptome de deficiență prin culturi pentru a accesa imagini ale simptomelor vizuale.

AkerScout ajută la identificarea și prioritizarea daunelor culturilor pentru a aborda zonele cu probleme care necesită atenție imediată. Aplicația funcționează în modul independent, dar diferite caracteristici importante sunt activate atunci când încărcați imagini de vegetație aeriană de înaltă rezoluție. Caracteristicile de bază includ coordonarea sarcinii de cercetare și atribuirea mai multor câmpuri și exploratori; sprijin pentru diferite tipuri de culturi, inclusiv porumb, soia și sfeclă de zahăr; o bază de date cuprinzătoare pentru identificarea dăunătorilor, bolilor și stresului care limitează plantele; Cercetare a culturilor cu GPS, identificarea și capturarea bolilor, dăunătorilor, vremii, populației de plante, severității daunelor, fotografiilor și notelor; cartografiere pe teren și raportare cuprinzătoare.

Crop Nutrient Advisor permite producătorilor agricoli să identifice instantaneu deficiențele nutrienților din culturi; se obțin recomandări despre produse; se poate verifica compatibilitatea rezervorului de pulverizare; descărca eticheta și fișa SD și altele. Cultivatorii, APC sau nutriționiștii plantelor pot căuta simptome de deficiență prin culturi pentru a accesa imagini ale simptomelor vizuale.

CropRecords adus de Croptimistic Technology este o soluție tip multi-utilizator de păstrare a înregistrărilor culturilor pentru fermieri și consultanți în culturi. Creați locuri de muncă pentru pulverizare, însămânțare, lucru pe teren și recoltare. Urmăriți când aceste lucrări sunt finalizate. Introduceți date în câmp și sincronizați-le cu serverele croprecords.com atunci când este disponibil un serviciu de internet. Software-ul CropRecords este platforma de dezvoltare pentru întregul brand SWAT MAPS. Sistemul backend sincronizează toate fișierele între utilizatori și platformele software. CropRecords și ADMS sunt software-uri necesare pentru SWAT MAPS.

Taranis Scout aduce imaginile, analizele și a raportarea pe teren, cu detectare automată a problemelor și alerte cuantificate livrate oricând, oriunde. Prioritizați câmpurile de explorat și eșantionat, navigați la zonele cu risc și înregistrați observații cu doar câteva clicuri. Utilizați straturi de înaltă rezoluție sau de satelit pentru a direcționa activitățile de explorare, on sau offline. Monitorizați condițiile de teren, cum ar fi precipitațiile și GDD-urile, și accesați o bază de date extinsă de probleme - de la buruieni la boli, insecte și tulburări - pentru a înregistra ceea ce vedeți. Adăugați note, fotografii și note vocale geoetichetate la rapoarte pentru a valida serviciile pe care le oferiți clienților dvs., apoi trimiteți prin e-mail rapoartele respective direct din câmp.

... lista continuă și în articolul următor.
 

Dacă aveți o aplicație nouă preferată care este sau NU în lista de mai sus, ne puteți scrie despre asta la contact@smartagri.ro sau puteți trimite un mesaj completând formularul de contact.

Știri relevante