Dronele și agricultura

Dronele și agricultura
14/05/2021
Sursa: SmartAgri

Dronele, cunoscute și sub numele de vehicule aeriene fără pilot (UAV), nu ocupă încă locul meritat în agricultura mondială, dar joacă un rol din ce în ce mai important în agricultura de precizie, ajutând profesioniștii din agricultură să inoveze practici de agricultură durabilă, protejând mediul odată cu creșterea accelerată a productivității și profitabilității.

 

Utilizarea dronelor în industria agricolă este în continuă creștere, ca parte a unei abordări eficiente a managementului agricol durabil, care permite statelor vizionare (printre care un putem menționa și UK), agronomilor, inginerilor agricoli și fermierilor să-și crească eficientizarea operațiunilor, folosind analize de date pentru a obține concluzii dinamice despre culturilor lor. Monitorizarea culturilor, este mai ușoară prin utilizarea datelor obținute cu ajutorul dronelor, iar informațiile ajuta pentru a planifica cu precizie și a face îmbunătățiri continue, cum ar fi utilizarea șanțurilor și aplicațiile îngrășămintelor sau tratamentelor. Produsele pot fi urmărite cu precizie folosind locațiile GPS pentru milioane de puncte monitorizare pe o suprafață dată.

UAV-urile sunt deosebit de utile pentru monitorizarea atentă a suprafețelor mari de terenuri agricole, luând în considerare factori precum panta și cota pentru a identifica cele mai potrivite strategii de însămânțare pentru fiecare tip de teren în parte. Tehnologia s-a dovedit, de asemenea, utilă pentru a obține o imagine de ansamblu extinsă asupra apariției și populației plantelor, deoarece date mai exacte pot ajuta la deciziile de replantare, precum și la activitatea de subțiere și tăiere și la îmbunătățirea modelelor de culturi.

În mod crucial, capacitatea înaltei rezoluții a datelor colectate cu drone poate fi utilizată pentru a evalua fertilitatea culturilor, permițând profesioniștilor din agricultură să aplice mai precis îngrășăminte, să reducă risipa și să planifice - și să depaneze la nevoie - sistemele de irigații. Tehnologia poate fi, de asemenea, deosebit de eficientă în urma dezastrelor naturale, cum ar fi o inundație, pentru a ajuta fermierii să evalueze daunele pe terenuri care ar putea să nu fie ușor accesibile pe jos.

Cum ne mai pot ajuta dronele?

 

Potențialul dronelor în îmbunătățirea agriculturii durabile este imens. Deja se estimează că piața dronelor agricole va avea o valoare de 32,4 miliarde USD - o indicație că industria începe să recunoască beneficiile față de metodele mai tradiționale, cum ar fi cartarea terenului.

Având în vedere terenul extins care necesită topografie, dronele oferă o eficiență sporită, permițând utilizatorilor să capteze imagini de înaltă rezoluție mai rapid decât metodele alternative. În special în aceste condiții de piață volatile, estimarea randamentului anual poate ajuta la orientarea procesului decizional și la gestionarea așteptărilor. În plus, UAV-urile sunt acum văzute ca o opțiune mai sigură pentru cartografierea zonelor dificile, cum ar fi câmpurile neuniforme sau expansive, care pot fi periculoase pentru operatori - în special în comparație cu tehnicile terestre, care trebuie efectuate pe jos.

Acolo unde sateliții și avioanele cu echipaj au fost utilizate în mod tradițional pentru a monitoriza agricultura, UAV-urile devin rapid recunoscute ca o înlocuire mai precisă și mai rentabilă. Studiile au arătat că imaginea cu drone oferă o rată mai mare de precizie și rezoluție - chiar și în zilele înnorate. În timp ce utilizarea abordărilor terestre tradiționale pentru a colecta date în condiții meteorologice dificile ar putea întârzia proiectele cu zile, se pot face evaluări exacte ale sănătății culturilor pe tot parcursul anului folosind UAV-uri.

Camerele de pe sateliți și avioanele cu echipaj au fost, d din punct de vedere istoric, insuficiente pentru cartografierea câmpurilor, făcând imposibilă obținerea unei imagini exacte a plantelor. În schimb, tehnologia UAV oferă utilizatorilor o imagine exactă a diferitelor părți ale plantei - permițând chiar identificarea timpurie a dăunătorilor și bolilor. Din punct de vedere istoric, procesarea acestor imagini de înaltă calitate a durat mai mult decât cartografierea solului și metodele prin satelit, cu toate acestea, datorită noilor soluții software, timpul de procesare a fost redus la doar câteva minute. Acest lucru înseamnă că poate fi realizat încă pe teren, permițând luarea imediată a deciziilor bazate pe dovezi și introducerea directă a datelor în echipamente agricole de precizie, accelerând considerabil procesul.

Concluziile noastre

 

Odată ce fermierii au decis să utilizeze drone în managementul agricol, există mai mulți factori de luat în considerare înainte de investiții. Dronele rotative și dronele cu aripi fixe sunt două tipuri de UAV-uri, care fiecare aduc avantaje distincte. Un sistem rotativ, cum ar fi un quadcopter sau un multicopter, este ideal pentru cartografierea și inspectarea unor zone mici, datorită capacității sale de a realiza imagini de înaltă rezoluție la o distanță mai apropiată, folosind mm per pixel. Zona de decolare și aterizare poate fi, de asemenea, foarte mică, ceea ce se potrivește mai multor zone urbane. În schimb, o dronă cu aripi fixe este adesea mai potrivită și benefică pentru aplicațiile agricole, unde zonele cartografiate sunt de obicei mari, iar spațiul de decolare și aterizare nu este limitat. Rezistența și viteza mare de croazieră permit cartografierea unei suprafețe mai mari de teren cu până la 2,6x mai rapid, cu o rezoluție a obiectului de cm / inch pe pixel, iar utilizatorii beneficiază, de asemenea, de capacitatea sa de a rezista la o rezistență ridicată la vânt - un factor important la cartografiere suprafețe mari de teren deschis - precum și costuri reduse ale forței de muncă.

Pe lângă alegerea dispozitivului, profesioniștii din agricultură trebuie să ia în considerare și avantajele utilizării unei terțe părți pentru a ajuta la zborul dronelor sau dacă este mai benefic să formezi o echipă internă. Companiile optează din ce în ce mai mult pentru a folosi drone cu echipe proprii, datorită beneficiilor pe termen lung ale costurilor și a potențialei rentabilității investiției, precum și a experienței acumulate în timp. Progresele tehnologice înseamnă acum că UAV-urile pot fi, de asemenea, integrate perfect cu sistemele informatice de gestionare a fermelor existente (FMIS), pentru a reduce timpul petrecut în planificare și pe teren. Ajutând la eficientizarea fluxurilor de lucru în continuare, parteneriatele dintre producătorii de hardware și software pot sprijini profesioniștii din agricultură cu procesarea și analiza după colectarea datelor - totul într-un singur sistem.

Acest lucru permite profesioniștilor din agricultură să ridice drone la înălțime și să proceseze imaginile folosind software-ul ales, înainte de a exporta datele direct pe o hartă a aplicației pentru utilizare pe echipamente agricole, cum ar fi pulverizatoarele. Aceste măsuri permit aplicarea cu precizie și asigură mai puține risipe de materiale, ceea ce poate contribui la economisirea costurilor. Conectând fermierul, producătorul de drone, software-ul, furnizorul de servicii AG și agronomul, se obține un nivel de integrare perfectă care permite obținerea unei sinergii între echipamente și culturi - dezvoltând nivelul practicat de agricultură inteligentă și optimizând metodele de gestionare a fermei.

De asemenea, este crucial ca operatorii să fie la curent cu reglementările, cum ar fi spațiile aeriene controlate din jurul aeroporturilor și confidențialitatea persoanelor surprinse de către dispozitive. Legislația evoluează continuu și nu este armonizată în întreaga lume deocamdată. Deoarece reglementările variază substanțial între regiuni, existența echipei potrivite poate ajuta operatorii de drone din industria agricolă să aleagă un model conform, să se asigure că au certificarea corectă și zboară în conformitate cu cele mai noi îndrumări și standarde de siguranță și reglementare.

Viitorul tehnologiei dronelor în îmbunătățirea sustenabilității agriculturii este promițător. Următorul pas va fi utilizarea inteligenței artificiale (AI) pentru a analiza automat datele rezultate și a crea estimări cu potențial uriaș. Acest lucru nu numai că ar încuraja operațiuni mai eficiente, ci și a permite evaluări mai frecvente ale sănătății ar contribui, de asemenea, la îmbunătățirea durabilității în întreaga industrie

Știri relevante