Zeama bordeleză – preparare și utilizare. Când și cum se aplică la pomi și legume

Zeama bordeleză – preparare și utilizare. Când și cum se aplică la pomi și legume
06/02/2023

Zeama bordeleză – ghid complet de preparare utilizare. Cel mai apreciat fungicid, zeama bordeleză este ușor de preparat și se aplică pentru combaterea bolilor la pomi, legume, arbuști și la vița de vie. În acest articol vă vom prezenta cum se prepară zeama bordeleză, dar și când și cum se aplică tratamentele cu acest fungicid, tratamente cunoscute și ca stropiri albastre.

Zeama bordeleză este cel mai popular fungicid pe care fermierii îl folosesc, de foarte mulți ani, pentru a proteja plantele. Pentru a fi într-adevăr eficientă, zeama bordeleză trebuie preparată corespunzător. O soluție de lichid de Bordeaux sau zeamă bordeleză, cum este cunoscută la noi, este un un preparat universal care ajută în lupta împotriva bolilor fungice și bacteriene ale diferitelor specii de plante. În plus, cuprul, care face parte din amestec, este un oligoelement necesar pentru...

Citește articolul complet în sursa agrointel.ro | agricultură

Știri relevante