Vremea în perioada următoare! ANM: Prognoza meteo pentru perioada 1-14 februarie

Vremea în perioada următoare! ANM: Prognoza meteo pentru perioada 1-14 februarie
01/02/2021

Prognoza meteo pentru perioada 1-14 februarie, făcută publică de către Administrația Național de Meteorologice. Conform specialiștilor ANM, se anunță temperaturi în creștere până pe 7 februarie, perioadă urmată de un nou val de răcire care ține până la finalul prognozei.

Prognoza meteo pentru perioada 1-14 februarie, făcută publică de către Administrația Național de Meteorologice. Conform specialiștilor ANM, se anunță temperaturi în creștere până pe 7 februarie, perioadă urmată de un nou val de răcire care ține până la finalul prognozei.

Conform meteorologilor, precipitațiilor vor fi slabe în prima parte a intervalului și pe arii mai extinse în cea de a doua.

Iată prognoza meteo pe regiuni pentru perioada primelor două săptămâni din februarie, intervalul 1-14 februarie:

În prima săptămână, 1-7 februarie, vremea se va încălzi treptat și se vor înregistra valori termice mult mai ridicate decât în mod normal la această dată. Media temperaturilor maxime va ajunge să se situeze în jurul a 15 grade, iar a minimelor va atinge 4…5 grade. În cea de a doua săptămână, 7-14 februarie,  se vremea  va răci, astfel încât în ultimele zile media maximelor termice va fi între 2 și 6 grade, iar a minimelor între -6 și -2 grade.

Vor fi precipitații slabe, izolat în prima parte a intervalului și pe arii mai extinse în cea de a doua.

Vremea va intra într-un proces de încălzire până spre sfârșitul primei săptămâni, când media temperaturilor maxime se va situa între 10 și 14 grade, iar a minimelor între 3 și 6 grade. În cea de a doua săptămână se va răci treptat, mai ales în ultimele zile; în general, media maximelor termice va fi de 3…5 grade, iar a minimelor de -6…-3 grade.

Vor fi precipitații slabe, izolat în prima parte a intervalului și pe arii mai extinse în cea de a doua.

Până în data de 5 februarie vremea se va încălzi, iar temperaturile vor fi în creștere. Media maximelor va urca de la 4…5 grade, până la 10…13 grade, iar a minimelor de la -1…0 grade, până spre 3…4 grade. În intervalul următor se va răci treptat, astfel că, după data de 10 februarie, media temperaturilor maxime va coborî spre 2…3 grade, iar a minimelor până la -9…-8 grade.

Trecător vor fi precipitații în general slabe cantitativ, izolat până în data de 5…6 februarie, apoi pe arii mai extinse.

Vremea va intra într-un proces de încălzire până în jurul datei de 5 februarie, când media temperaturilor maxime va atinge 9…11 grade, iar a minimelor 2…4 grade. Apoi se va răci treptat, mai ales după data de 9 februarie, când media maximelor se va situa în general între 1 și 4 grade, iar a minimelor între -8 și -4 grade.

Temporar vor fi posibile precipitații aproape în fiecare zi.

Vremea se va încălzi până în jurul datei de 5 februarie, când media maximelor termice se va situa în jurul valorii de 12 grade, iar a minimelor va atinge 3…4 grade. Ulterior se va intra într-un proces de răcire, treptat maximele se vor apropia de pragul înghețului, minimele vor coborî sub acesta, iar media lor se va situa în general între -8 și -4 grade.

Pe alocuri vor fi precipitații, cu o probabilitate mai mare la începutul intervalului, precum și între 6 și 11 februarie.

În prima săptămână media temperaturilor maxime va avea variații între 7 și 13 grade, iar a a minimelor între 2 și 7 grade. În cea de a doua săptămână se va răci astfel că în ultimele zile din interval media maximelor termice va fi cuprinsă între 1 și 4 grade, iar a minimelor între -5 și -2 grade.

Temporar vor fi precipitații la începutul intervalului și din nou după data de 6 februarie.

Valorile termice diurne vor fi în creștere până în data de 5 februarie, când media maximelor va atinge 13…15 grade, apoi vor scădea, astfel că spre sfârșitul intervalului aceasta nu va mai depăși 4…6 grade. Temperaturile minime nu vor avea variații semnificative în prima săptămână și vor atinge în medie 2…4 grade, dar în cea de a doua vor scădea, pentru ca în ultimele zile, în medie, valorile termice să scadă sub -5…-4 grade.

Probabilitatea de precipitații va fi mai ridicată la începutul intervalului și după data de 6 februarie.

Vremea va intra într-un proces de încălzire până în data de 5 februarie, când temperaturile maxime vor atinge, în medie, 14…16 grade. Ulterior se va răci treptat, iar între 10 și 14 februarie media maximelor termice se va menține, în general sub 5…6 grade. Temperaturile minime vor fi relativ constante în prima săptămână și se vor situa în jurul a 3 grade, apoi vor scădea, iar la sfârșitul intervalului de prognoză media lor va putea coborî sub -5 grade.

Temporar vor fi precipitații, cu o probabilitate mai mare între 6 și 11 februarie.

Citește articolul complet în sursa agrointel.ro | agricultură

Știri relevante