TOP APLICAȚII MOBILE ÎN AGRICULTURĂ PENTRU 2021 (Partea #1)

TOP APLICAȚII MOBILE ÎN AGRICULTURĂ PENTRU 2021 (Partea #1)
28/06/2021
Sursa: SmartAgri

Astăzi, tehnologii precum IOT (Internet of Things), învățarea automată și inteligența artificială (AI) au migrat aplicațiile la un alt nivel, în care totul se concentrează pe oferirea de informații utile utilizatorilor. Dezvoltatorii de aplicații continuă să găsească noi modalități de a rezolva problemele, de a crește disponibilitatea informațiilor și de a conecta companiile la clienți. Mai mult, există noi aplicații de comerț electronic care au ajutat comercianții cu amănuntul să-și crească exponențial vânzările.

„Am trecut de faza de “lună de miere” a aplicațiilor agricole”, spune Casey Niemann, președintele AgriSync. „Fermierii și comercianții vor soluții care să rezolve probleme practice, intuitiv. Ștacheta pentru calitate și eficiență continuă să urce. 2020 ne-a învățat că transformarea digitală a început și crește exponențial. Ne bucurăm că oferim un serviciu care să aducă împreună fermierii și consilierii lor de încredere - chiar și atunci când sunt distanțați social ”. 

Enumerăm o serie de aplicații dezvoltate pentru rezolvarea anumitor probleme sau pentru a ajuta fermierii să-și eficientizeze tot mai mult producția. Unele sunt destul de recente, altele mature, însă noi sustinem curiozitatea fermierilor digitali sau mai puțin digitali. Se spune că trebuie să învățăm în fiecare zi un lucru nou. De ce să nu testăm în fiecare zi o aplicație nouă? Dacă ajunge să ne salveze măcar 5 minute din viață zilnic sau  ne ajută să reducem costurile sau să creștem vânzările, măcar cu 10%, noi ne declarăm fericiți!

Ne uităm la aplicațiile globale din USA, Europa, Asia etc și menționăm aplicații care ne plac. Unele urmează să se extindă ca acoperire, altele pot să ne inspire să ne dezvoltăm aplicațiile noastre. Totul pleacă de la satisfacerea unei nevoi. Nevoie relevantă multor fermieri din România.

Agrio este o soluție artificială bazată pe inteligență care vă ajută să identificați și să tratați bolile și dăunătorii plantelor în câmpul, ferma și grădina dvs. Tot ce trebuie să faceți este să faceți o fotografie a uzinei și vă vom oferi soluția. Oferim protocoale detaliate de gestionare integrată a dăunătorilor (IPM) pentru a optimiza rezultatele și a reduce costurile de tratament. Pentru utilizatorii premium, se fac și prognoze și se trimit alerte atunci când este probabil să apară probleme în zona dvs. Acest lucru vă permite să vă protejați culturile și alte plante de daune.

Sirrus îi ajută pe agronomi și fermieri cu privire la deciziile agricole, făcând datele de teren accesibile și ușor de colectat. Prin conectarea la platforma agX, datele de câmp standardizate sunt disponibile offline și pot fi partajate cu alți utilizatori și aplicații. Utilizatorii pot cerceta culturile pentru presiunile dăunătorilor și pot înregistra și colecta cu ușurință fotografii de observare; creați și partajați recomandări din teren; genera rapoarte PDF și distribuie prin e-mail sau text; probă de sol folosind o rețea, zone sau puncte anterioare de prelevare a solului; și mult mai mult.

AgVend - portalul integrat al culturilor este o aplicație de informații și comerț personalizată pentru comercianții cu amănuntul, concepută pentru a consolida relația cu clienții dvs., oferind experiență de producător omnicanal. Portalul dvs. pentru cultivatori de marcă, alimentat de tehnologia AgVend, este o aplicație web și mobilă integrată care vă menține clienții conectați digital la afacerea dvs. Oferă producătorilor dvs. posibilitatea de a plăti facturi, de a accesa comenzi istorice, de a solicita prețuri de produse și multe altele. În plus, clienții și echipa de vânzări vor aprecia confortul și câștigurile de eficiență ale accesării acestor informații prin intermediul unei aplicații mobile.

AGI SureTrack - AGI SureTrack este o platformă independentă de hardware și software care colectează date în timp real din activitatea de teren, utilaje și echipamente pentru a genera profit prin eficiență și transparență pe piață. Dispozitivele cu tehnologie IoT și senzorii au alimentat datele de la semințe la piață, inclusiv stații meteo (FieldDataManager), utilaje agricole (dispozitiv Farmobile PUC), monitorizare a coșurilor (BinManager), alerte de nivel de umplere (TankManager) și condiționare automată a cerealelor (DryerManager).

FarmVisionAI - de la Illumitex folosește algoritmi de învățare automată a viziunii computerizate pentru a detecta problemele de sănătate ale plantelor în timp real. Compania a lansat recent o aplicație mobilă concepută pentru a implica cultivatorii din câmp cu detecții vizuale ale stresului AI. Aplicația aduce AI formată de horticultorii FarmVisionAI pe o platformă de smartphone care poate fi utilizată în timp ce cercetează plante și se vizitează ferma. Informațiile specifice locației permit cultivatorului și FarmVisionAI să valideze detecțiile și să completeze informația cu fotografii făcute cu camera telefonului. Imaginile cultivatorului sunt geo-etichetate cu locația și apar în aplicația desktop care afișează creșterea într-o vizualizare „Google-Earth”. Note, recomandări și acțiuni pot fi adăugate imaginilor pentru a adăuga valoare și a evidenția ceea ce se întâmplă în creștere și ceea ce trebuie făcut.

CommoditAg - oferă producătorilor agricoli și fermierilor oportunitatea de a cerceta și comanda produse oricând, oriunde, folosind dispozitivele lor mobile. CommoditAg este soluția ușoară, locală și directă pentru fermierii care doresc produse agricole de înaltă calitate la o valoare. Aplicația ușor de utilizat vă permite să comandați produse chimice și produse nutritive ale plantelor direct la ușa dvs. sau la unul dintre depozitele noastre pentru preluare ușoară. Procesul simplu de comandă online CommoditAg vă economisește timp și bani.

SupPlant DSS App - este o soluție software-hardware pentru agricultura de precizie care permite fermierilor să-și controleze consumul de apă, să fie informați cu privire la condițiile meteorologice extreme de pe parcelele lor și să-și monitorizeze culturile de oriunde s-ar afla. Tehnologia SupPlant îi ajută, fermierii, să crească randamentul culturilor și să reducă consumul de apă, iar cu acest sistem inteligent mobil vor putea să își monitorizeze și să urmărească nevoile de plante de pretutindeni. SupPlant utilizează algoritmi agronomici, senzori, inteligență artificială și tehnologie bazată pe cloud pentru a obține culturi mai rezistente, economisind în același timp resurse și randamente crescute. Cu noua aplicație SupPlant DSS, fiecare fermier va putea vedea informațiile fiecărei parcele, afișări grafice ale planurilor de irigații trecute și viitoare, date hiper-locale curente și prognozate climatice specifice fiecărei parcele, informații agronomice, modele de creștere ale trunchiului și recomandări de fructe, irigații pentru astăzi și o săptămână înainte și multe altele.

AgButler - este o nouă modalitate de a angaja forță de muncă de înaltă calitate, la cerere, pentru ferma dvs. Configurați un profil ca muncitor, angajator sau ambii pentru a posta sau găsi un loc de muncă în mai multe industrii agricole. Utilizați caracteristica hartă pentru a căuta locuri de muncă în apropierea locației dvs. Platforma servește drept soluție la o penurie de forță de muncă rurală în America. Similar tehnologiei de „partajare a plimbărilor”, sistemul permite fermierilor, fermierilor și / sau agroindustriilor să se conecteze cu muncitorii disponibili filtrați în funcție de locație, evaluări, experiență de lucru și disponibilitate. Totul se face într-o structură de plată sigură organizată în aplicație.

365Crop - vă permite să documentați măsurile de producție a culturilor, de la prelucrare la recoltare, direct pe măsură ce se întâmplă. Chiar și offline, puteți înregistra măsurile de producție a recoltei și le puteți vizualiza, precum și hărțile de câmp și diferite analize în mișcare, cu mare claritate. Puteți să vă conectați la rețea cu cât de mulți angajați sau membri ai familiei doriți, să vă creați planuri unul pentru celălalt și să păstrați filele tuturor datelor în orice moment. În acest fel, de exemplu, obligațiile individuale de raportare a cerințelor privind ecocondiționalitatea pot fi îndeplinite într-un mod simplu și fiabil.

John Deere MyOperations - John Deere MyOperations (care acum se numește Operations Center Mobile) duce gestionarea de la distanță a operațiunilor și echipamentelor pe teren la nivelul următor. Aplicația se conectează cu John Deere Operations Center, permițându-vă să evaluați performanța așteptată față de cea reală a executării lucrărilor și a utilizării mașinii. Alimentată de o conexiune ușoară și fiabilă între dvs. și mașinile dvs. prin JDLink Connect, aplicația vă permite să monitorizați activitățile de teren finalizate care au avut loc astăzi și ieri pentru a determina productivitatea și calitatea fiecărui câmp pentru o anumită operație, cum ar fi însămânțarea, aplicarea, recoltarea, și Pământ. Aplicația este cu adevărat soluția dvs. pentru a vizualiza date despre mașină și agronomice oricând și oriunde. Accesul la aceste informații despre ferma dvs. vă ajută să vă gestionați proactiv ziua pentru a îmbunătăți logistica și productivitatea, precum și creșterea încrederii că locurile dvs. de muncă sunt executate conform planului.

Farm Dog - Farm Dog este o platformă end-to-end de gestionare a dăunătorilor și bolilor care vă economisește timp în timp ce cercetați pe teren, vă îmbunătățește comunicarea cu echipa dvs. și creează o înregistrare digitală a activităților dvs. de cercetare. Înregistrați observații, adăugați fotografii și puncte fierbinți și trimiteți rapoarte direct de pe teren ușor și rapid cu Farm Dog. Funcționalitatea completă offline înseamnă că vă concentrați întotdeauna asupra operațiunilor dvs. Aplicația este, de asemenea, complet integrată cu John Deere Operations Center.

AgriSync - AgriSync permite fermierilor și consilierilor să se conecteze și să rezolve problemele de asistență de la fermă. Fermierii se pot conecta cu mai mulți consilieri din diferite companii pentru a trimite și primi asistență în timp real prin video. Consilierii pot gestiona mai multe bilete de servicii pentru fermieri printr-un tablou de bord și un videoclip la distanță care le permite să vadă ce vede fermierul în timp real. Un tablou de bord pentru serviciul clienți pe web permite organizației consilierului să vadă cazuri deschise, starea rezoluției și feedback-ul fermierilor în timp real.

Premier Crop DATAVIEW - Aplicația Premier Crop DATAVIEW este o extensie puternică a sistemului web existent al Premier Crop, care permite cultivatorilor abonați acces facil la hărți și date de pe dispozitivul lor mobil. Odată conectat la DATAVIEW ca utilizator Premier Crop, hărțile disponibile anterior pe web sunt descărcate pe dispozitivul dvs. pentru acces ușor la date agronomice detaliate din mers. Utilizatorul este capabil să vizualizeze mai multe straturi de hartă (culoare codificată cu legende care corespund datelor vizualizate anterior în aplicația web). Utilizatorul poate, de asemenea, să vizualizeze hărțile prin panoramare și zoom cu imagini din satelit afișate în fundal. Împreună cu hărțile, datele agronomice detaliate sunt, de asemenea, accesibile utilizatorului în aplicație cu următoarele funcționalități: atingerea hărții (dacă utilizatorul atinge harta în orice locație, va deschide o fereastră care afișează date agronomice detaliate la locația atinsă) și locația dispozitivului (când butonul de localizare a dispozitivului este activat, se va deschide o fereastră care afișează date agronomice detaliate la locația GPS raportată de dispozitiv).

...lista continuă și în episodul următor.

Care este viitorul în aplicații?

 

„Securitatea devine din ce în ce mai importantă în fiecare aspect al vieții noastre digitale”, spune Reinder Prins, director marketing pentru Agworld. „Tehnologia de conectare sigură și rapidă, cum ar fi AuthO sau alți furnizori de SSO, devine un „necesar ” în loc de un „ar fi drăguț să facem” pentru toate aplicațiile agricole.”

Sinergia se așteaptă să joace un rol tot mai important în dezvoltarea și consolidarea aplicațiilor agricole. „Când Climate Corp. și alți jucători mari își oferă platformele gratuit, îngreunează concurența unor platforme software grozave”, spune Liron Brish, CEO al Farm Dog. „Cred că o adunare a unora dintre acestea va produce niște oferte incredibile pentru cultivatori și agronomi.” „În urmă cu trei ani, mulți dezvoltatori de aplicații încercau să-l înlocuiască pe agronom. Industria s-a deșteptat și și-a dat seama că nu este vorba despre înlocuirea agronomului, ci despre împuternicirea agronomului. Aceasta înseamnă că sunt necesare soluții pentru agronomul care nu este doctor sau specialist tehnic, dar care este însă dornic să testeze soluții care să-i eficientizeze timpul. Sunt necesare soluții pentru producătorul / agronomul metodic competent.


Dacă aveți o aplicație nouă preferată care este sau NU în lista de mai sus, ne puteți scrie despre asta la contact@smartagri.ro sau puteți trimite un mesaj completând formularul de contact.

Știri relevante