Sfecla de zahăr – cultura de nișă cu valoare ridicată! Soluții tehnologice de finețe pentru o cultură curată de buruieni!

Sfecla de zahăr – cultura de nișă cu valoare ridicată! Soluții tehnologice de finețe pentru o cultură curată de buruieni!
05/05/2021

Cultura sfeclei de zahăr deși are o suprafață redusă în ponderea suprafețelor agricole, concentrată în general în jurul unităților de procesare a sfeclei de zahăr, necesită o atenție deosebită din punct de vedere tehnologic. De asemenea cultura necesită tehnică agricolă de precizie pentru pregătirea patului germinativ, o fertilizare complexă, sămânță cu o genetică performantă cât și o protecție a plantelor din punct de vedere al combaterii buruienilor, bolilor și dăunătorilor.

Suprafețele agricole pe care se cultivă sfeclă de zahăr se aleg din parcelele plane, ușoare, cu un conținut ridicat de humus și trebuie să fie integrat într-0 rotație de minim 3 ani, premergătoarele recomandate fiind cerealele care eliberează terenul devreme în anul anterior sfeclei, cu o pregătire a solului și fertilizare cu elemente pe bază de fosfor, potasiu încă din toamnă, precum și pregătirea patului germinativ în primăvară cu o bună conservare a umidității în sol. Profitul, în această...

Citește articolul complet în sursa agrointel.ro | agricultură

Știri relevante