Romanii sunt interesati de alimentele sustenabile, dar in practica nu le cumpara

Romanii sunt interesati de alimentele sustenabile, dar in practica nu le cumpara
28/04/2021

Romanii se declara constienti de impactul pe care il are productia si consumul de alimente asupra mediului inconjurator si asupra sanatatii, dar sustenabilitatea produselor alimentare este ultimul criteriu in decizia de achizitie, arata un sondaj initiat de Upfield, lider mondial in produse vegetale si detinatorul brandurilor de margarina Rama, Delma si Becel. Cercetarea a avut drept obiectiv identificarea perceptiilor despre alimentatia sustenabila in randul romanilor si disponibilitatea de...

Studiul raspunde contextului actual al preocuparii crescute fata de mediu, protectia resurselor si siguranta alimentatiei. Upfield atrage atentia asupra faptului ca produsele pe baza de plante, din agricultura gestionata responsabil, reprezinta viitorul planetei - asigura disponibilitatea alimentelor pentru o populatie in crestere, protejeaza ecosistemele si resursele naturale si ofera nutrientii necesari unei alimentatii adecvate.   Studiul a relevat ca peste jumatate din respondenti, 66,69%...

Citește articolul complet în sursa gazetadeagricultura.info

Știri relevante