Recomandari privind producerea, procesarea si comercializarea carnii si a produselor derivate

Recomandari privind producerea, procesarea si comercializarea carnii si a produselor derivate
15/09/2021

Carnea provenita de la diferite specii de animale, pasari, specii de acvacultura, etc. constituie un aliment cu importanta deosebita pentru buna functionare a organismului uman, mai ales in contextul unei vieti normale, datorita continutului crescut de proteine de calitate superioara si de substante minerale, insa trebuie sa se tina cont de calitatea si cantitatea consumata zilnic pentru a nu deveni un agent nociv pentru sanatatea consumatorilor.

  Producerea, procesarea si valorificarea carnii urmeaza un traseu bine definit incepand cu exploatatiile in care se cresc animale, pasari, pesti, sau alte specii care asigura materia prima (carne rosie, carne alba) apoi unitatile de abatorizare, unitati de procesare (fabrici, carmangerii, macelarii) unitati de depozitare si in final unitati de distributie (magazine de specialitate, hale agroalimentare, hyper si supermarketuri).Activitatea acestor categorii de obiective este in permanenta sub...

Citește articolul complet în sursa gazetadeagricultura.info

Știri relevante