Recomandari privind achizitionarea si consumul de peste

Recomandari privind achizitionarea si consumul de peste
25/04/2021

Avand in vedere cresterea consumului de peste si produse din pescuit, in aceasta perioada a sarbatoririi Floriilor si Sfintelor Pasti, Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) atentioneaza asupra riscurilor pentru sanatatea publica, care pot sa apara ca urmare a achizitionarii de peste si produse din pescuit provenite din surse necunoscute sau din locuri unde nu sunt respectate conditiile minime de igiena si recomanda tuturor consumatorilor sa ia in c...

1. In cazul produselor pescaresti destinate a fi comercializate vii, atat in cazul “peste viu” (crap, salau, scrumbie, somn, pastrav, etc) cat si in cazul crustaceelor (homari, creveti, crab, etc) indiferent de modul lor de expunere (bazine, acvarii cu apa) trebuie sa prezinte semne de viabilitate, fiind interzisa comercializarea pestilor care au murit in bazine/containere sau care se gasesc in stare de agonie, prezinta scurgeri sangvinolente, rupturi ale abdomenului, plagi necicatrizate pe s...

Citește articolul complet în sursa gazetadeagricultura.info

Știri relevante