Producătorul de vin care a mizat numai pe soiuri românești de viță de vie

Producătorul de vin care a mizat numai pe soiuri românești de viță de vie
03/03/2024

În județul Iași, unul dintre cei mai mari producători de vin încheie o campanie de toamnă îmbelșugată. Strugurii de la Casa de Vinuri Cotnari au fost culeși de pe cele 1.750 de hectare de vie, iar acum grija producătorului este direcționată spre procesul de vinificație. O tradiție care datează pe aceste meleaguri de peste două mii de ani este astăzi dusă mai departe de o familie de antreprenori care și-a asumat responsabilitatea păstrării calității vinului românesc.

 Compania Cotnari a fost privatizată în anul 2000, ceea ce a însemnat și salvarea afacerii. De la acel moment și până în prezent, investițiile făcute aici au fost uriașe și au inclus o cramă cu capacitate totală de vinificare și depozitare de aproximativ 30 de milioane litri. ”Separat, la Crama Axinte unde, capacitatea totală de limpezire, fermentare și depozitare este de 6 milioane litri și o cramă mai mică, destinată exclusiv vinurilor roșii, vinurilor produse din soiul de Fetească neagr...

Citește articolul complet în sursa agrointel.ro | agricultură