Producători revoltați de prețurile din magazine: „Ați văzut caserola de 125 de grame la 15 lei?! Noi vindem un kg cu 20 de lei!”

Producători revoltați de prețurile din magazine: „Ați văzut caserola de 125 de grame la 15 lei?! Noi vindem un kg cu 20 de lei!”
02/09/2021

Producătorii români se arată revoltați de prețurile pe care le văd afișate în marile magazine pentru aceeași marfă pe care ei o vând cu prețuri infim mai mici și la care cumpărătorii strâmbă din nas că ar fi scumpă. Cel mai recent caz este cel al producătorilor români de zmeură care abia reușesc să încaseze de la cumpărători 18-20 de lei pe kilogram, în timp ce în marile magazine, o caserolă de 125 de grame se vinde cu prețuri între 10 și 15 lei.

”Mai oameni buni, voi ați văzut (…) zmeura aia la caserole de 125 g cu 15 lei caserola? Noi vindem un kg cu 20. Cum e posibil așa ceva? (…) Îmi pare rău că n-am făcut o poză. Erau caserole cu vreo 10-12 boabe de zmeură, mari într-adevăr, dar mi se pare exagerat”, a scris cultivatorul Mihai Banciu pe un grup de cultivatori de fructe de pădure. Și alți cultivatori au fost de aceeași părere, fiind postată în discuție și fotografie cu un preț ”minim” de 9,99 de lei pentru o caserolă cu zmeură...

Citește articolul complet în sursa agrointel.ro | agricultură

Știri relevante