Oierul Suciu: Ciobanii de acum avansează în toate, dar tot mai puțini în meserie!

Oierul Suciu: Ciobanii de acum avansează în toate, dar tot mai puțini în meserie!
23/11/2021

Crescătorul de oi Ioan Suciu din Făgăraș, Brașov, povestește că a muncit la stână de la o vârstă fragedă, a băut lapte de oaie muls atunci, nestrecurat, nefiltrat și nu s-a îmbolnăvit, ba dimpotrivă. Acum, ciobanii din România au avansat în toate, dar tot mai puțini în meseria de cioban, mai spune Suciu. 

"Salut, ciobănași Înainte să descopere 'ăștia' oaia țurcană în România, și câinii nu aveau 'mărci, reclame, carnete de sănătate, cipuri etc' ! Eram așa săraci și pentru aia am crescut mari....Dormeam cu căni în bușcă, beam lapte de oaie (așa muls direct din cupă, nestrecurat, netras tot din el),dădeam la ușă de 2-3 ori pe zi ( nu făceam reclamații că eram exploatați, chiar dacă aveam 4-5 ani, nu era nr.verde să suni)! Nu aveam internet, telefoane mobile, rulote, pelerine ultra moderne, panour...

Citește articolul complet în sursa agroinfo.ro | agricultură

Știri relevante