Micii fermieri asigură o treime din alimente, deși lucrează numai 12% din terenurile agricole

Micii fermieri asigură o treime din alimente, deși lucrează numai 12% din terenurile agricole
26/04/2021

O treime din alimentele lumii sunt produse în fermele mici, potrivit unei analize a Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO). La nivel global, 5 din 6 ferme care au mai puţin de două hectare, operează în jur de 12% din terenul agricol total şi produc aproximativ 35% din alimentele lumii, se arată pe fao.org.

Totodată, contribuţiile proprietarilor mici la aprovizionarea cu alimente variază foarte mult de la o ţară la alta. Ponderea pentru China ajunge la 80%, iar cele mai joase niveluri sunt în Brazilia şi Nigeria. Estimările actualizate arată că există peste 608 milioane de ferme familiale în întreaga lume, care ocupă între 70% și 80% din terenurile agricole ale lumii și produc în jur de 80% din alimentele lumii în termeni valorici. Noua cercetare scoate în evidență estimările mărimii fermelor:...

Citește articolul complet în sursa agrointel.ro | agricultură

Știri relevante