Marii oieri nu se mai bazează pe vânzarea mieilor de Paște și pregătesc animalele de export

Marii oieri nu se mai bazează pe vânzarea mieilor de Paște și pregătesc animalele de export
03/03/2024

Marii crescători de ovine nu se mai bazează de ani buni pe valorificarea mieilor pe piața internă. Nu doar că românii nu consumă carne de miel decât de Paște, dar puterea de cumpărarea a scăzut pe măsură ce prețul mieilor a urcat. Fermele profesionale de mai mari dimensiuni pregătesc tineretul pentru export, calea sigură pentru a-și recupera investiția făcută în creșterea mieilor.

Anul acesta este unul bun pentru producția de miei, iarna blândă a ținut cu oierii, iar sezonul fătărilor e pe final. Doar micii producători își fac planuri pentru vânzările de Paște, în timp ce crescătorii cu efective mai mari își negociază contractele pentru export. Cu un număr mare de animale de vândut, acești fermieri nu pot risca să rămână cu marfa ”pe stoc”, mai ales că nici nu dispun de alte căi de a scoate bani pe carne de miel pe plan intern. Piața este limitată pentru că și cerere...

Citește articolul complet în sursa agrointel.ro | agricultură