Iedul – alternativa la mielul de Paște. Crescător: Nu are colesterol și se vinde cu 30-40 lei/kg

18/04/2022
Iezii sunt și în acest an o alternativă la mielul de Paște. Despre prețurile la iedul de Paște, avantajele acestuia, dar și rasele crescute de fermierii români, am discutat cu membri ai Asociației Naționale a Crescătorilor de Capre din România – Caprirom, organizație afiliată Asociației Forța Fermierilor.
Iedul de Paște este și în acest an la mare căutare. Studiile au arătat că un kilogram de carne de ied are mai puțin colesterol decât cea de miel și chiar decât cea de pui. În plus, carnea de ied nu pierde așa mult în greutate la preparare, având mai puține grăsimi, și este mai plăcută la gust pentru cei care nu obișnuiesc să consume carne de oaie, ne-au spus crescătorii. Fermierul Alexandru Necula, în vârstă de 27 de ani, din județul Tulcea, comuna Beidaud, deține un efectiv de caprine de 2...
Citește articolul complet în sursa agrointel.ro | agricultură