Fermele de găini ouătoare – vânzări cu 50% mai mari în perioada Sărbătorilor Pascale

Fermele de găini ouătoare – vânzări cu 50% mai mari în perioada Sărbătorilor Pascale
25/04/2021

În perioada Sărbătorilor Pascale crește considerabil consumul de ouă în țara noastră, dar și vânzările pentru acest produs sunt direct proporționale.

Vânzările de ouă în această perioadă cresc cu aproximativ 50% faţă de o lună obişnuită, până la circa 290 de milioane de ouă, ceea ce înseamnă că un român consumă, în medie, aproximativ 15 ouă produse în fermele avicole din România. Potrivit datelor statistice, un român mănâncă, în medie, 240 – 250 de ouă anual, reprezentând un consum lunar de 20 până la 22 de ouă, atât din producţia industrială avicolă cât şi din gospodăriile ţărăneşti, însă în luna în care se sărbătoreşte Paştele consumul...

Citește articolul complet în sursa agrointel.ro | agricultură

Știri relevante