Familia Cojanu produce brânză de oaie după rețete de acum 300 de ani

Familia Cojanu produce brânză de oaie după rețete de acum 300 de ani
03/03/2024

Familia Cojanu din județul Galați se bucură de un succes pe piață datorită brânzeturilor obținute după rețete vechi, de peste 300 de ani, transmise din generație în generație. Exploatația zootehnică include 1.000 de capete de ovine, iar produsele sunt comercializate direct, producătorii alegând să nu distribuie brânza prin supermarketuri, unde li s-a oferit un preț ce nu i-a mulțumit.

Ferma familiei Cojanu se află la aproximativ 5 kilometri de Galați, spre balta Zătun, aproape de vama de la Giurgiulești. Cele peste 1.000 de oi produc în lunile de vară peste 80 de kilograme de brânză pe zi și, cu toate acestea, nu mai fac față comenzilor, după cum a mărturisit Angela Cojanu pentru publicația Adevărul. Secretul stă în rețetele vechi, familia ocupându-se de creșterea oilor de generații, iar cele mai apreciate produse sunt urda și cașul de oaie. „Este aceeași rețetă de produ...

Citește articolul complet în sursa agrointel.ro | agricultură